Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Οι Καλύτερες 5 σκηνές άνω των 18

Το γνωστό περιοδικό κινηματογράφου Empire γιορτάζοντας τα 18ου χρόνια έφτιαξε μια λίστα με τις 18 καλύτερες σκηνές ταινιών, που χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλες(άνω τον 18ο). Ας τις ρίξουμε μια ματιά στις 5 καλύτερες εξ αυτών.


5. Ready Ralph? - Από την ταινία Risky Business με πρωταγωνιστές τον
Tom Cruise και την Rebecca de Mornay. Την ταινία δεν την έχω δει και δεν μπορώ να εκφέρω και γνώμη για την σκηνή. Αλλά από αυτή τη ταινία μία σκηνή είναι η γνωστή. Η επίμαχη σκηνή sex των πρωταγωνιστών στο τρένο. Άρα γιατί να μην είναι αυτή.

4. Crucifix abuse - Από την ταινία The Exorcist. Ποιος δεν ξέρει ή δεν έχει την ταινία αυτή. Η σκηνή πολύ κλασσική. Εκεί που το κοριτσάκι χτυπιέται στο κρεββάτι και βρίζει Παναγίες, Θεούς, παπάδες ότι έχει και δεν έχει. Ένας λόγος που δεν έβλεπα τη ταινία μικρός ήταν αυτή η σκηνή. Τώρα μου προκαλεί γέλιο. Βέβαια μην ξεχνάμε πως είναι ταινία του 1973 και πως τα εφέ ήταν πρωτοποριακά.

3. Wolf Transformation - Από την ταινία
An American Werewolf in London. Ταινία του 1981 με τους David Naughton kai Griffin Dune. Δύο Αμερικανοί τουρίστες πάνε στο Λονδίνο όπου τους επιτίθεται ένας λυκάνθρωπος. Η μεταμόρφωση του σε λυκάνθρωπο θεωρήθηκε ως σκληρή για την εποχή σκηνή. Ωραία σαν ταινία και must για τους οπαδούς των werewolf.

2. Glass Decapication - The Omen. Ταινία του 1976 με πρόσφατο ριμέικ. Ακολούθησαν και 2 συνέχειες. Η σκηνή( σχετικά στην αρχή της ταινίας εάν δεν κάνω λάθος) όπου ο κάμεραμαν αποκεφαλίζεται είναι κορυφή. Άλλωστε είναι και η πρώτη αποκεφάλιση on camera στο Hollywood. Απολαύστε την εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=FLlSjyZupzU

1. Dinner Chestburster - The Alien. Ο Ridley Scott με αυτή την ταινία ξεκινάει ένα θρύλο του sci-fi horror. Συνεχίστηκε από άλλες τέσσερις ταινίες όχι βέβαια τόσο επιτυχιμένες όσο η πρώτη. Από εδώ έγινε και γνωστή στο παγκόσμιο στερέωμα η Sigourney Weaver.
Ο αστροναύτης Hurt εκεί που τρώει του έρχεται κάτι απροσδόκητο: ένα alien πετάγεται μέσα από το στομάχι του. Ο Ridley Scott για να φανεί πιο σοκαριστική η σκηνή δεν ενημέρωσε απόλυτα το υπόλοιπο cast, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις τους να είναι πιο φυσικές. Δικαιωματικά στην θέση νούνερο ένα.

koutsou

Δεν υπάρχουν σχόλια: