Τετάρτη 25 Απριλίου 2007

Σατιρα



Οταν παρακολουθουμε μια σατιρα, ξεχναμε τα αλλα μας προβληματα. Γελαμε με τα παθηματα των αλλων,με τις συμπεριφορες τους και με τα καμωματα τους. Πολλες φορες γελαμε και με τα δικα μας τα κουσουρια. Ο κωμικος ουσιαστικα δεν βελτιωνει τιποτα οταν το σατιριζει(αν δεν σατιριζε ο ιδιος, θα ηταν τελειως αχρηστος). Αν και ο κωμικος μπορει να νιωθει ανωτερος απο τους ακροατες του, ουσιαστικα πεφτει στο δικο τους επιπεδο,γινεται ενα με αυτους.

Οταν αυτοσαρκαζομαστε, κανουμε καλο στον εαυτο μας. Η ψυχη μας χαλαρωνει, αναγνωριζουμε οτι ειμαστε ανθρωποι, οντα με αδυναμιες.

Πολλα συγχαρητηρια στους ανθρωπους που δεχονται τη σατιρα που τους κανουν. Ουσιαστικα ειναι σαν να δεχονται κριτικη, αλλα με πιο ευχαριστο τροπο για τους ακροατες! Αν μπορουν να δεχτουν αυτου του ειδους την κριτικη, τοτε αυτο σημαινει πολλα για το χαρακτηρα τους. Σημαινει οτι ειναι ανετοι και ακομπλεξαριστοι ανθρωποι.

Η σατιρα ειναι μια μορφη κριτικης, που γινεται με τροπο που να προκαλει γελιο. Σκεφτειτε καποιος να σας κριτικαρει αναφεροντας απλα κατι που κανατε λαθος. Αυτο ισως σας εκνευρισει,αν δεν ειστε εκεινη τη στιγμη ετοιμοι να δεχτειτε την κριτικη. Σκεφτειτε ομως να κανει το ιδιο, προκαλωντας ταυτοχρονα και γελιο σε μερικους ακροατες. Αν το προηγουμενο σας εκνευρισε ,τοτε σιγουρα αυτο θα σας εξαγριωσει.

Την επομενη φορα που θα σας σατιρισουν,προσπαθηστε να χαλαρωσετε. Σκεφτειτε το λιγο, και θα καταλαβετε οτι μπορει να εχουν δικιο. Δεχτειτε το... στην ψυχη σας θα κανετε καλο..

Θανος

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειχα ακουσει οτι ο Τζιμακος ετοιμαζε καποιο καινουργιο show αλλα αργοτερα δεν εμαθα νεα του...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη που θέλει την σάτιρα ως κριτική και μέσω εποικοδομητικού σχολιασμού.

Και μιας και το αρχικό σχόλιο έχει πιο ανάλαφρο χαρακτήρα δεν θα προσπαθήσω να εμβαθύνω σε φαινόμενα μην αποδοχής της σάτιρας σε οποιαδήποτε μορφή της και ακραία μέτρα ευνουχισμού της ελευθερίας του λόγου που παρατηρούνται κατα κόρων σε πολλές "πολιτισμένες" χώρες του κόσμου.

Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να δείτε Sudio 60 μια σειρά του NBC. Κρίμα που μάλλον το κλείνουν