Σάββατο 7 Απριλίου 2007

Ανακύκλωση και υποκρισία

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, όπως και σε κάποια αλλά «ιδιαίτερα» σημεία της Ελλάδας, υπάρχουν κάδοι χωρισμένοι σε τμήματα για συγκεκριμένα απορρίμματα το κάθε ένα. Σας θυμίζει τίποτα; Α ναι! Υπάρχει και η ανακύκλωση, το ξεχάσατε; Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν στην Αθήνα μπλε κάδοι, που δεχόντουσαν μόνο συγκεκριμένα απορρίμματα. Υπήρχε μια επιπόλαιη και αστεία προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος για τους κάδους αυτούς, αλλά στο τέλος τους αντιμετώπιζαν ως κάθε άλλο κάδο....δηλαδή πετούσαν μέσα αδιακρίτως τα πάντα. Έτσι περιμένουν οι υπεύθυνοι να συγκινήσουν τον κόσμο και να βελτιώσουν την κατάσταση με τα σκουπίδια; Εγώ σαν νέος είναι πιθανό να ευαισθητοποιηθώ και να ξέρω που να πετάξω τι, αλλά η γιαγιά μου; Τι θα κάνει, θα μπει στο ίντερνετ να το ψάξει; Το μέσο που χρησιμοποιεί περισσότερο είναι η τηλεόραση. Παρόλα αυτά, μόνο κάτι διαφημίσεις για ασφαλιστικές, και για καινούργια προϊόντα, και για δάνεια βλέπω. Ότι αρπάξουμε δηλαδή, τα παιδιά μας θα τα κανονίσουν τα σκουπίδια!

Οι κάδοι πάντως στο αεροδρόμιο λειτουργούν κανονικά, και κάθε απόρριμμα πηγαίνει στο κατάλληλο χώρο. Για μας βλέπουν οι ξένοι ότι κάνουμε ανακύκλωση, ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, ότι είμαστε υπεύθυνοι...και οι ΧΥΤΑ γεμίζουν..

θάνος

1 σχόλιο:

Griz είπε...

Ήθελα να κάνω ένα τέτοιο Post κάποια στιγμή γιατί με απασχολεί επίσης το θέμα.. με πρόλαβες ..! :/ αλλά από ότι φαίνεται έχουμε κοινές οικολογικές ανησυχίες οπότε δε μπορώ να το αποφύγω !
οψώμεθα.. επιφυλάσσομαι..