Δευτέρα 2 Απριλίου 2007

Blog αποζημίωση; Και όμως, ναι!




Κατά 176.978 ευρώ έγινε πλουσιότερος ο Μάρτιν Σορέλ, επικεφαλής του ομίλου WPP(Wire Plastic Products- μια από τις κορυφαίες εταιρίες τηλεπικοινωνιών και διαφήμισης). Πως; Κατέληξε σε συμβιβασμό με την ιταλική εταιρία Fullsix Spa, με την οποία υπήρχε δικαστική διαμάχη. Τώρα θα μου πείτε γιατί μας ενδιαφέρει εμάς αυτή η είδηση. Και βέβαια μας ενδιαφέρει αφού πρόκειται για την πρώτη αποζημίωση που αφορά συκοφαντία σε blog. Ο επικεφαλής του ομίλου WPP είχε κατηγορήσει την εταιρία ότι βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία συκοφάντησης του μέσω ενός blog στο διαδίκτυο, όπου παρουσιαζόταν και ένα βίντεο με "συμπρωταγωνίστρια" στέλεχος της διαφημιστικής.

Αυτό που στην αρχή διαφημίστηκε σαν ελευθερία λόγου και ελεύθερη άποψη ιδεών, άρχισε σιγά σιγά να χάνει την αίγλη του και την δύναμη του. Πιθανότατα μετά από αυτό θα υπάρξουν και άλλοι που θα ζητήσουν αποζημίωση. Έτσι τουλάχιστον στην αρχή διαφημίστηκαν τα blog και εκεί οφείλεται και η μεγάλη αποδοχή τους σε λίγο μόνο καιρό. Αυτοί που στα πρώτα δειλά βήματα του blogging τα προωθούσαν( για καθαρά-προφανώς-κερδοσκοπικούς λόγους) έρχονται τώρα και ζητάν τα ρέστα για αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν. Τραγική ειρωνεία; Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να απαντήσω. Απλώς προβληματίζομαι. Είναι πολύ λεπτά τα όρια ανάμεσα στο ελευθερία λόγου(λέω ότι γουστάρω και για όποιον γουστάρω) και στο κάνω άνανδρη επίθεση σε κάποιον από το διαδίκτυο. Γιατί περί άνανδρης πρόκειται. Μέσα από την ανωνυμία που σου παρέχει λες ότι θες.


Στην παραπάνω περίπτωση δεν ξέρω ποιος έχει δίκαιο και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει, απλώς στάθηκε αφορμή για τον προβληματισμό μου. Για αυτό το λόγο θα μείνω εδώ και δεν θα συνεχίσω. Απλά ήθελα να προβληματίσω και εσάς και όχι να δώσω λύση σε ένα τόσο περίεργο θέμα. Οποιαδήποτε λύση θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ουτοπία άλλωστε!

koutsou

Δεν υπάρχουν σχόλια: