Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007

«Ημέρα Αμαλίας» η 1η Ιουνίου για όλους τους bloggers της Ελλάδας

Οι bloggers της Ελλάδας θα τιμήσουν την Παρασκευή 1η Ιουνίου τη μνήμη της Αμαλίας Καλυβινού, η οποία εξιστόρησε στο ιστολόγιό της την τραγική περιπέτειά της με τον καρκίνο, τον οποίο οι γιατροί καθυστέρησαν 17 χρόνια να διαγνώσουν. Η Αμαλία έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής 25 Μαΐου...

Η 30χρονη φιλόλογος έμαθε μόλις πριν από πέντε χρόνια ότι πάσχει από καρκίνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεκάδες γιατροί έλεγαν ότι πρόκειται απλώς για ιδιοπάθεια, ένας χρόνιος πόνος που δεν μπορούσε να εξηγηθεί.

Ένας καλοήθης όγκος στο πόδι της - ένα νευρίνωμα - δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε καρκίνο που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού της. Από το 1984, όταν ήταν μόλις 8 χρόνων, μέχρι το 2001 είχε επισκεφθεί δεκάδες γιατρούς για τους αφόρητους πόνους στο πόδι της. Το τελευταίο διάστημα η Αμαλία έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα- 47 όγκους είχαν εντοπίσει οι γιατροί.

Πριν από ενάμιση χρόνο, η Αμαλία έφτιαξε ένα blog, όπου μοιράστηκε όλο τον πόνο της ζωής της και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις εξετάσεις και τους γιατρούς που μιλούσαν για «ιδιοπάθεια». Η άτυχη Αμαλία εξιστορεί την απίστευτη ταλαιπωρία της στο ΙΚΑ και τον ΕΟΦ για να πάρει έγκριση για το μόνο φάρμακο που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Τελικά, όμως, αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Η Αμαλία έγραψε το τελευταίο μήνυμα στο blog στις αρχές Μαΐου. Καθημερινά δεχόταν στο http://fakellaki.blogspot.com εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα. Στη μνήμη της Αμαλίας, την ερχόμενη Παρασκευή, όλοι οι bloggers θα αφιερώσουν τις σελίδες τους στην «Ημέρα Αμαλίας», με σύνθημα μια φράση της: «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...».

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Σχετικό link: Το blog της Αμαλίας

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η Αμαλια δημιουργησε ενα απο τα πιο συγκλονιστικα και ρεαλιστικα Blogs σε παγκοσμιο επιπεδο...

Linda είπε...

έχει εδώ και κάποιο καιρό που διάβασα το blog της και με συγκλόνισε η ανακοίνωση θανάτου της ( διάβαζα τα σχόλια και με ισοπέδωσαν) Είχα βάλει και το λινκ της σελίδας της στο φόρουμ που διατηρώ για τους φοιτητές ιατρικής ( για παραδειγματισμό!!! Η προσπάθεια στο χώρο της ιατρικής πρέπει να γίνει από τις βάσεις). Μέλη με παρακάλεσαν προσωρινά λόγω περιόδου της εξεταστικής να κρατήσω κλειστή την συγκεκριμένη ενότητα καθαρά για λόγους ψυχολογίας (να μην επιβαρύνω το ήδη βαρύ κλίμα της εξεταστικής). Έδωσα όμως υπόσχεση στον εαυτό μου και άτυπα στην μνήμη της Αμαλίας ότι θα το επαναφέρω στο άμεσο μέλλον . Είναι ευθύνη και υποχρέωση!