Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Πρόσωπο ή Σώμα; Τελικά τι από τα δύο μας ελκύει.

Οι body builders και οι ένθερμοι οπαδοί των γυμναστηρίων, ειδικά αυτό το διάστημα λίγο πριν το καλοκαίρι, ας μην το διαβάσουν. Και αυτό γιατί; Γιατί φαίνεται ότι τελικά το αντίθετο φύλο ενδιαφέρεται περισσότερο για το πρόσωπο μας παρά για τους γυμνασμένους κοιλιακούς μας. Αυτά είναι, τουλάχιστον, τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας που έγινε για να καθορίσει πόσο πολύ συμμετέχουν το πρόσωπο και το σώμα στην ολική ελκυστικότητα κάποιου.
Δώδεκα γυναίκες και δώδεκα άντρες πήραν μέρος σε μια έρευνα που έγινε, προσδιορίζοντας την ελκυστικότητα ατόμων μέσα από φωτογραφίες, βαθμολογώντας από το 1 μέχρι το 7. Μερικοί από τους συμμετέχοντες έβλεπαν ολόκληρο το άτομο, άλλοι μόνο το πρόσωπο και άλλοι μόνο το σώμα. Η Marianne Peters από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και οι σπουδαστές πήραν τις βαθμολογίες από τις εκάστοτε εικόνες και έβγαλαν το εξής αποτέλεσμα. Το πρόσωπο και όχι το σώμα είναι αυτό που ελκύει το αντίθετο φίλο.
Να σχολιάσω και εγώ δεν μπορώ! Κατά την γνώμη μου αυτό που μας ελκύει,κατά πρώτο λόγο, είναι όντως το πρόσωπο και όχι σώμα. Απλά ένα καλοσχηματισμένο σώμα θα δώσει το κάτι παραπάνω. Τι εννοώ: Εάν δύο άτομα έχουν το ίδιο πρόσωπο, είμαι σίγουρος θα μας ελκύσει αυτό που έχει τα καλύτερο σώμα. Αλλά δεν θα τα φτιάχναμε με κάποιον που έχει μόνο καλό σώμα, αλλά θα το φτιάχναμε με καποιον/κάποια με ωραίο πρόσωπο και όχι τόσο καλό σώμα.

koutsou

3 σχόλια:

Lina είπε...

εγώ πάλι νομίζω ότι είναι θέμα ανθρώπου. άλλοι προτιμούν το ένα άλλοι το άλλο, άλλοι και τα δύο και άλλοι δε δίνουν σημα΄σια σε κανένα απο τα δυο.

Ανώνυμος είπε...

στο σωμα το πολυ πολυ να φανει οτι στο ατομο αρεσει να γυμναζεται.

στο προσωπο φαινονται ολα αυτα που σκεφτεται και νιωθει, ολα αυτα που πιστευει, ολα αυτα που ειναι

Linda είπε...

Αν και πιστεύω ότι οι γυναίκες κοιτάνε την προσωπικότητα του άντρα περισσότερο από την εμφάνιση, θα συμφωνήσω ότι το πρόσωπο μετρά και όχι το σώμα. Εμένα θα με τρόμαζε κάποιος που ασχολείται τόσο πολύ με το σώματα του πέραν από τη γενικά υγιή φυσική κατάσταση. Το να κτίζουν, μυες και να αυτοκαμαρώνονται στους καθρέφτες του γυμναστηρίου κρύβει
(τι κρύβει δλδ ολοφάνερο είναι ) μια έντονη φιλαρέσκεια, ναρκισσισμό ίσως και αλαζονεία... Να είμαι εγώ με ένα τέτοιο άνθρωπο....; ΠΟΤΕ!!