Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

Καθαριοτητα; μπα δε θα παρω



Αυτη η γυναικεια απελευθερωση σε συνδυασμο με τις απελπιδες προσπαθειες των φαλλοκρατων να κρατησουν τα ψευτικα ηνια τους ειναι ενα κοινωνικο φαινομενο αξιο προς παρατηρηση.
Σε αντιθεση με παλιοτερα, οι κοπελες σπουδαζουν και δουλευουν, αφηνοντας στο σπιτι την φιλιππινεζα να κανει τις δουλειες,η πολλες φορες και κανεναν. Οταν δε ειναι φοιτητριες, πολλες φορες τα σπιτια βρωμανε τοσο πολυ,που σε κανει και απορεις. Δηλαδη,γιατι δεν καθαριζουν το σπιτι; Ηθελαν τοσο πολυ να μοιαξουν στους βρωμιαρηδες αντρες που εβλεπαν να εχουν τα σπιτια τους βρωμικα;
Θα ελεγα οτι ισως φταιει η πολυ απελευθερωση. Απο την μια οι αντρακλες με τη μασχαλιλα και απο την αλλη οι γυναικες με τα ωραια αρωματα. Τεινουν να τα εξισορροπησει ο φεμινισμος λενε ολα. Δηλαδη τωρα θα μυριζουν και οι γυναικες;
Προχτες βγηκε μια κοπελα και φωναζε σε κατι καραγκιοζηδες που εμπαιναν με τα αμαξια τους σε εναν πεζοδρομο. Πεταχτηκε ενας ιδιαιτερα μορφωμενος και επιφανης νταλικερης λεγοντας της χαρακτηριστικα να παει να πλυνει κανενα πιατο.
Προφανως αυτη η κοπελα θελει να ξεφορτωθει αυτον το πραγμα απο πανω της,αυτο που κουβαλαει σαν ταμπελα,οτι πρεπει να ειναι μονο νοικοκυρα. Ομως εχασε το μετρο με τοσο ενασχοληση με την καριερα που κανει,και με τις επιλογες της φυσης δεν παιζεις,η μητροτητα θελει θυσιες(επεκτεινεται το κακο και περα απο την καθαριοτητα,αλλα ας το αφησουμε για αλλη φορα..)
Ειμαι υπερ των ανθρωπων με πληρη ελευθερη βουληση,και στηριζω της επιλογες καθε ανθρωπου να διαλεξει αυτο που του αρεσει. Αλλα ημαρτον, οταν δεν καθαριζετε τα σπιτια σας αγορια δεν αποδεικνυετε τιποτα για τον αντρισμο σας,ουτε εσεις κοριτσια αποτινασσετε τον ζυγο του φαλλοκρατισμου απο πανω σας οταν ζειτε σε αχυρωνες.

Θανος

6 σχόλια:

Linda είπε...

Δεν ξέρω και σε ποιον απευθύνομαι αλλά όπως και να έχει σε βρίσκω λιγάκι υπερβολικό. Είναι η μειοψηφία των κοριτσιών που περιγράφεις της παντελούς αδιαφορία για τον χώρο που ζουν. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Είναι έμφυτο. Είναι η γυναικεία ιδιοσυγκρασία να μουρμουράει όταν υπάρχει ακαταστασία στον χώρο, να σου βάζει τις φωνές που αράδιασες τα βρωμερά αθλητικά σου μέσα στο σαλόνι, που νίφτηκες και άλλαξες το ντεκόρ του μπάνιου , που ήπιες τον καφέ σου και έριξες και τα τσιγάρα μέσα να γλιτώσεις το σταχτοδοχείο.... Δεν ελέγχονται κάποια πράγματα.... Πώς όταν εσείς βλέπετε ποδόσφαιρο και παθαίνεται μια ταχυκαρδία; Περίπου έτσι ένα πράγμα!

Ανώνυμος είπε...

ειναι η μειοψηφια,σωστα μιλας.

Griz είπε...

Linda τα λες σωστά . Άντε θα το αφήσεις μια δυο μέρες το σπίτι χάλια, κάποια στιγμή θα σου γυρίσει το μάτι ανάποδα και θα το γυαλίσεις! Ενώ οι άντρες δε νομίζω ότι γυαλίζει το μάτι τους προτού περάσουν τα Χριστούγεννα κανά 2-3 φορές .. !

Σοβαρά τώρα, δεν πιστεύω ότι καμια γυναίκα αφήνει το σπίτι της βρώμικο εις ένδειξην ισοτιμίας με τον άνδρα κλπ σε καμία περίπτωση! Βασίζεται εντελώς στο χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα. Έχω δει πεντακάθαρα σπίτια από άνδρες, βρώμικα από γυναίκες και τούμπαλιν!
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.. και δεν ξέρω που είδατε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το σπίτι καθαρό ενώ οι άνδρες μπορούν να το χουν όπως θέλουν ! :)

Ανώνυμος είπε...

εννοειται οτι δεν πρεπει να γινεται ετσι griz,αλλα για καποιο λογο η στατιστικη αυτο λεει!
η καθαριοτητα ειναι μιση αρχοντια και δεν εχει να κανει με το φυλο,απλα η κοινωνια για καποιο λογο το ειχε συνδεσει οτι πρεπει να γινεται ετσι,η γυναικα να καθαριζει.
ισως εχω πεσει στις περιπτωσεις..

lovething είπε...

Λάθος στατοστική συνάρτηση έχεις πάρει... Νομίζω ότι έχουν αλλάζει αρκετά τα πράγματα. Μπορεί οι άντρες να είνια πιο ακατάσταστοι αλλά δε νομίζω ότι αντέχουν τη βρώμα για πολύ. Το θέμα είναι αν όντως καθαρίζουν μόνοι τους ή βάζουν κάποια κοπέλα να τους κάνει τη δουλειά. Πάντως εγώ έχω συναντήσει πολλούς άντρες που νοιάζονται για το χώρο τους. Θέλουν να φέρνουν κόσμο σπίτι και να μπορεί να βρει κάπου να καθήσει, να έχει ένα ποτήρι να πιεί νερό κλπ Το σπίτι είναι και μια εικόνα του σπιτονοικοκύρη νομίζω...ανεξαρτήτως φύλου

Linda είπε...

Συμφωνώ lovething αν και πιστεύω και για εμάς τις γυναίκες αν και θα μας ενοχλούσε να πηγαίναμε σε ένα χώρο κάποιου που η λέξη ηλεκτρική σκούπα θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το λεξικό , δεν θα τον απορρίπταμε λόγω της "γλωσσο-αμάθειας"του.Ίσα ίσα θα ήταν μια καλή πρόκληση να φέρεις την αλλαγή " έχει και ανάλογη εκπομπή στο sky!!!)