Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Μαγνησια : Ευλογημενος τοπος


Προσπαθώ να βρώ κατι που να μην το εχει ο Βολος και δε μπορω. Θελεις να ανεβεις για σκι σε ενα απο τα πιο γραφικα βουνα της Ελλαδος; Θελεις να κανεις μπανιο σε πανεμορφες παραλιες; Θελεις να εχεις ταχυτατη προσβαση σε μερικα πανεμορφα νησια; Θελεις μια ομορφη επαρχιακη πολη με ωραιο κοσμο;Τοτε διαλεξες το σωστο μερος. Καλωσηρθατε στο Βολο!

Οτι και να πουμε για το Πηλιο το χειμωνα ειναι λιγο. Πανεμορφη περιοχη οπου αξιζει να πατε ειτε για σκι ειτε για να μεινετε σε καποιο σπιτι εκει, αναβοντας το τζακι και χαζευοντας το πολυ χιονι που εχει η περιοχη.
Το γεγονος οτι οι 12 θεοι του Ολυμπου, οπως λεγεται, ειχαν σαν θερινη κατοικια τον Βολο, τα λεει ολα. Πανεμορφες παραλιες και μετα στον Παγασητικο κολπο, αλλα και απο την πλευρα του Αιγαιου, θυμιζουν ολες Ελληνικο νησι.
Μιας και αναφεραμε Ελληνικο νησι, αν δεν θελετε μονο να νιωθετε σαν να ειστε σε νησι, αλλα και να πατε πραγματικα σε ενα πανεμορφο νησι, τοτε η Σκιαθος και η Σκοπελος βρισκονται μια και μιαμιση ωρα αντιστοιχα με το δελφινι.
Η πολη του Βολου ειναι ιδιαιτερα ομορφη, απο τις πιο ομορφες επαρχιακες πολεις με λιμανι στην Ελλαδα. Ο πεζοδρομος με θεα τη θαλασσα ειναι γραφικος, με κτιρια οπως το πανεπιστημιο, την Εκκλησια του Αγιου Κωνσταντινου και το παρκο του Αναυρου με τα μοντέρνα γλυπτά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Η προταση του μπλογκ ειναι 2 μερες στον Βολο, με βολτα στο πηλιο(χωριο Τσαγκαραδες) και στην παραλια του Αη-Γιαννη η οποια ειναι στο Αιγαιο, 3 μερες στην Σκιαθο με σιγουρη επισκεψη στην παραλια Κουκουναριες και τελος 2 μερες στην Σκοπελο, με βολτα στα σοκακια της Χωρας αλλα και δοκιμη των σπιτικων γλυκων..

(να τονισουμε οτι η μειωμενη εισροη ειδησεων στο μπλογκ τον τελευταιο καιρο ειναι λογω εξεταστικης περιοδου, ασχετα αν ο γραφων πηγε διακοπες μεσα στην εξεταστικη)

Θανος

2 σχόλια:

aniaris είπε...

εχω περάσει απο βολο αλλά δεν έχω μείνει ποτε ουτε για καφε. μου κινησες την περιεργεια.

Ανώνυμος είπε...

το μισο Πηλιο καηκε βεβαια..