Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

Έλληνες: Και οι πρώτοι πειρατές.

Πρόσφατα το economist.com δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την πειρατεία λογισμικού στον κόσμο. Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά. ΝΑ διευκρινίσω πως η έρευνα υπολογίζε (δεν ξέρω πως) το κόστος των πειρατικών προγραμμάτων-σε δολάρια-ανά υπολογιστή. Η Ελλάδα από της λίγες φορές που βρίσκεται σε Top 10! Κάθε φορά κλαιγόμαστε, στις συντάξεις τελευταίοι, στους μισθούς τελευταίοι, στην κοινωνική πρόνοια τελευταίοι και γενικώς παντού τελευταίοι. Εκτός βέβαια εάν εξαιρέσουμε το μπάσκετ που σταθερά είμαστε στο Top10. Ε, στην πειρατεία όνως είμαστε 8! Αυτό βέβαια δεν μας τιμά καθόλου. Στην κλεψιά και στην απατεωνιά οι Έλληνες πρώτοι!

Ορίστε και τα σχετικά αποτελέσματα:

Η ζημιά από την πειρατεία ανέρχεται σε 7,2$ δισεκατομμύρια για τις Η.Π.Α., και ακολουθεί η Κίνα με 5,4$ δισεκατομμύρια. Βέβαια αυτό δεν φαίνεται στον σχετικό πίνακα γιατί όπως προανέφερα ο πίνακας δείχνει ανά υπολογιστή και όχι συνολικά αποτελέσματα.
Η έκθεση καταλήγει πως οι συνολικές ζημιές για τις εταιρίες λογισμικού ανέρχεται στα 39,6$ δισεκατομμύρια.

koutsou

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μη νομιζεις,πολλες εταιρειες προωθουν τα προιοντα τους μεσω της πειρατειας.
τα βγαζουν τελικα τα λεφτα απο αλλου.

Linda είπε...

Κακά τα ψέματα....Η πειρατεία έχει φέρει την τεχνολογία πιο κοντά! Εαν ήταν να αγοράσεις όλα αυτά τα προγράμματα που κατα καιρούς χρησιμοποιείς για επεξεργασία εικόνας, ήχου ,για αναπαραγωγή αρχείων διαφόρων τύπων (και ένα σωρό freeware softwares) πιστεύεις θα είχες τόσο ενδιαφέρον για τους υπολογιστ΄;ς;;;Η εκμάθηση των δυνατοτήτων είναι αυτή που σε ερεθίζει να επεκτείνεις τις γνώσεις σου σε διάφορους τομείς και να αναβαθμίσεις τα μέσα παροχής αυτών των δυνατοτήτων

Ανώνυμος είπε...

Να θυμισω οτι μεχρι πριν λιγο καιρο, οτι τραγουδι κατεβαζες ψηφιακα, επωλειτο με "ψηφιακη κλειδαρια" για να μη χρησιμοποιειται πουθενα αλλου περαν της συσκευης για την οποια κατεβηκε, αφου το αντιθετο θα ηταν πειρατεια, σωστα;
Λαθος, γιατι οι ιδιες εταιρειες μπροστα στην κατακραυγη των καταναλωτων αποφασισαν να βγαλουν τις ψηφιακες κλειδαριες και τωρα μπορει να χρησιμοποιηθει σε ολες τις συσκευες.
Οι Αμερικανοι μπορουν να βγαλουν απο τη μυγα οχι ξυγκι αλλα ολοκληρη κρεμα γαλακτος.
Αυτοι επεκτειναν μονομερως το copyright στα 90 (απο 70) χρονια απο το θανατο του δημιουργου (και ετσι κατεστρεψαν, συμφωνα ΚΑΙ με δηλωση του Σκορτσεζε, το 90% των ταινιων βουβου κινηματογραφου).
Αυτοι επινοησαν το trademark, ωστε οι μεγαλεςεταιρειες να ξεπερνουν το νομικο υφαλο του copyright.Ετσι, οσοι εχουν τα μεσα και τα χρηματα κρατανε τα πνευματικα διακιωματα για παντα.
Πειρατεια,ειναι τοσο αληθινη, οσο και ο ορος τρομοκρατια.Στην πραγματικοτητα, αλλοι κατηγορουνται και για τις 2, μα αλλοι τις εξασκουν.

Ανώνυμος είπε...

enough said