Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Ocean's Thirteen: Η πρώτες εντυπώσεις

Μόλις γύρισα από την πρεμιέρα παγκοσμίως της νέας πολυαναμενόμενης, κατ'εμέ, ταινίας Ocean's Thirteen. Συνέχεια της Ocean's Eleven και της Ocean's Twelve. Και λέω κατ'εμέ γιατί να πω περίμενα περισσότερο κόσμο στην αίθουσα και τελικά μπορώ να πω, πως για πρεμιέρα είχε πολύ λίγο. Προφανώς μόνο εγώ την περίμενα! Καμία σχέση με Spiderman 3 και Πειρατές που ήταν γεμάτη.

Ας περάσουμε και επί της ουσίας. Με 2 λόγια:μου άρεσε! Με λίγες παραπάνω λέξεις: Πολύ καλύτερη από την 2η(και ίσως από τα λίγα άτομα που η 2η μου ψιλοάρεσε) και ισάξια ή και λίγο καλύτερη από την πρώτη όσον αφορά το στόρυ και το δέσιμο της υπόθεσης αλλά είχε λιγότερο χιούμορ.

Νομίζω πως δεν γίνεται να δεις μια παρέλαση αστέρων στο Las Vegas και να μην σας αρέσει. Αυτό ακριβώς είναι η ταινία. Πολύ αστέρες περνούν από την οθόνη μας αλλά ποτέ δεν τους χορταίνεις. Θες και άλλους. Η ερμηνείες καλές και εξυπηρετούσαν την ταινία. Οι διάλογοι, όπως είπα και παραπάνω, πιο σοβαροί. Το 95% των διαλόγων είχε σχέση με την εξέλιξη και την πλοκή της και όχι περί αστείων. Δεν μπορώ να πω πως αυτό ήταν κακό αλλά σου δίνει διαφορετική αίσθηση από αυτό που σε προετοίμαζαν. Γενικώς σε όλες τις συνεντεύξεις περί της ταινίας όλοι τόνιζαν το καλό κλίμα που επικρατούσε και ότι επρόκειτο σαν ένα πάρτυ. Τελικά αποδείχθηκαν πιο σοβαροί.

Η υπόθεση πιο στρωτή από αυτή των προηγούμενων ταινιών και αρκετά πιο κατανοητή. Από την αρχή της ταινίας ξέρεις τι μέλει γενέσθαι. Εκεί που φαίνεται να κολλάνε σου παρουσιάζουν την λύση και μετά βλέπεις την υλοποίηση της. Δεν μπερδεύεσαι σε κανένα σημείο με αποτελέσμα να αναφωνήσεις: " Καλά ρε τί στο διάολο έγινε τώρα, θα μας τρελάνουν;"

Αυτά τα ολίγα σε πολύ γενικές γραμμές. Αξίζει να την δείτε στο κινηματογράφο. Όλη αυτή η εικόνα της ταινίας με τους ηθοποιούς με τα κοσμοπολίτικα μέρη αρμόζει στον κινηματογράφο και όχι στο DVD. Χάνει όλη την μαγεία της αλλιώς!

"Ντάνυ, θα με πάρεις στην επόμενη κομπίνα σου; Σε παρακαλώ! Ναι 14 θα γίνουμε με μένα, μην αγχώνεσαι. Ότι πρέπει θα είμαστε! Να ζήσω και εγώ λίγο από αυτή την μαγεία."

2 σχόλια:

βασίλης είπε...

Θα την δούμε και θα σας πούμε!

Griz είπε...

όλο λέω να πάω και όλο το αναβάλλω λόγω εξεταστικής. :/
ελπίζω να μην αργήσω να το δω, και τα δυο προηγούμενα μου άρεσαν .