Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Πυρκαγιες και αντιμετωπιση απο το κρατος



Η χωρα μας εχει κυριως μεσογειακη βλαστηση, οντας μια μεσογειακη χωρα. Το κλιμα της χαρακτηριζεται απο υγρο χειμωνα και πολυ θερμο και ξερο καλοκαιρι. Υπαρχει πολυ νερο την αυξητικη περιοδο και σε συνδυασμο με την ηλιοφανεια παραγεται πολυ βιομαζα(μεσω της φωτοσυνθεσης).
Ομως η νεκρη βιομαζα διασπαται δυσκολα επειδη δεν υπαρχει συνδυασμος υγρασιας και θερμοκρασιας που να ευνοει τη σηψη. Ετσι ο μηχανισμος της πυρκαγιας ειναι ο φυσικος τροπος να επελθει η ισορροπια. Τα οικοσυστηματα εχουν προσαρμοστει πια ωστε να μπορουν να αναγεννηθουν μετα απο μια πυρκαγια, και δεν εχει παρατηρηθει ποτε παραδειγμα δασους που να καηκε και να μην αναγεννηθηκε πληρως.
Ο ανθρωπος το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να φροντιζει ενα δασος, και αυτο θα ξαναγινει οπως παλια απο μονο του. Οταν ακουμε οτι οι εκαστοτε κυβερνωντες θελουν να το αποκαταστησουν, σαν να ειναι κανενα τεχνικο εργο το οποιο θα γινει ακομα πιο λειτουργικο και ομορφοτερο, ειναι ουσιαστικα λογια του αερα για να κατευναστουν οι οργισμενοι πολιτες.

Θανος

Δεν υπάρχουν σχόλια: