Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Φαγητο,περιβαλλον και αναγκαιοι συμβιβασμοι

Το ερεθισμα ηρθε απο τον κ.Ευαγγελατο. Εντοπισε ληγμενα και επικινδυνα φαγητα παλι. Ενω η τεχνολογια και η ιατρικη παει μπροστα και θα επρεπε να εχουμε παντοτε υγειινα φαγητα,συνεχως βομβαρδιζομαστε με καταγγελιες ληγμενων και επικινδυνων φαγητων. Πριν μερικους αιωνες υπηρχανε αρρωστιες που δεν μπορουσαν να καταπολεμηθουν λογω ελλειπης γνωσης. Τωρα θα υπαρχουν επιπτωσεις λογω καταχρησης και λογω αδιαφοριας.
Ενα αλλο πραγμα που εχει ελαττωθει καπως τελευταια ειναι και η σχεση του ανθρωπου με τη δημιουργια του φαγητου. Παλιοτερα η γιαγια μας εφτιαχνε τσουρεκια.Τωρα ολο και περισσοτερο αγοραζουμε ετοιμα απο το φουρνο. Φυσικα δεν ειναι ιδιο αυτο της γιαγιας μας με το αλλο του φουρνου. Ομως η κατασταση με το περιβαλλον εχει μολυνει πολλα πραγματα,που ακομα και στο χωραφι μας να ητανε το σιταρι,θα εχει μολυνθει απο το μολυσμενο υδροφορο οριζοντα που το ποτιζουμε. Δηλαδη ουτε η γιαγια μας σωζει απο το κακο...ακομα και η γιαγια ερμαιο της εκμεταλλευσης του περιβαλλοντος απο τις εταιρειες ειναι.
Παρολη την προσπαθεια να μειωθει η ρυπανση,η πωλησεις των τζηπ εχουν αυξηθει κατακορυφα.
Φυσικα ενα τζηπ χρειαζεται για να πηγαινει ο Αθηναιος στη δυσβατη διαδρομη Παγκρατι - Κεντρο,πραγμα που δε θα εκανε με ενα κανονικο αυτοκινητο. Επισης ειναι αναγκαιο γιατι τωρα πια εχουμε εγνατια και αττικη οδο και ειναι παρα πολυ δυσκολο να μετακινηθεις με ενα κανονικο αυτοκινητο στις απεραντες ευθειες. Μην ξεχναμε πως ενα τζηπ ανεβαινει πιο ευκολα σε ενα πεζοδρομιο,και φυσικα σκοτωνει πιο ευκολα εναν πεζο(γιαγια με μπαστουνι +30 ποντοι λογω το οτι την περασες και απο πανω). Ανετο και ευκολοδηγητο στα στενα της πολης,οικονομικο λογω το οτι ειναι 2500 κυβικα,και μην ξεχναμε πως μπορει να παει και στο χωμα(παλι καλα δηλαδη,γιατι απο αγια παρασκευη μεχρι την κιφισια ειδα στην ακρη λιγο σκονη και τρομαξα). Οποτε συμβιβαστειτε με την ιδεα οτι τα τζηπ ειναι πραγματικα χρησιμα,και οτι πρεπει να βρουμε αλλους τροπους να μειωσουμε το διοξειδιο του ανθρακα.
Καλη μας ορεξη,και αν μας τελειωσει το ψωμι,εχουμε τζηπ να παμε στο φουρνο,γιαυτο και δε φοβομαστε τιποτα!

Θανος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α, δεν ξέρω για σένα και τα τζιπ, εγώ πάντως έχω κότερο. Πάμε μια βόλτα; Πέρα από την πλάκα τώρα. Αυτό με τα ληγμένα τρόφιμα νομίζω πάντα υπήρχε, απλά τώρα υπάρχει και ο Ευαγγελάτος που τα βγάζει στη φόρα. Για φαντάσου το, παλιά που δεν είχαν ούτε καταψύκτες ούτε τίποτα δεν έτρωγαν ληγμένα;

Ανώνυμος είπε...

ναι παλια πεθαινανε στα 40 ομως

agrotis είπε...

Gia esas de kserw magkes....
Egw pantws ena tzip 8irio 8a to xtupisw. 8a to parw petrelaio kai 8a kanw off road! Anesi!
Oso gia ta ligmena, o Euaggelatos einai polu pio skartos apo auta...