Κυριακή 15 Απριλίου 2007

Εφήμερο σεξ ή μόνιμες σχέσεις; Το δίλημμα


Η ερωτική ζωή κάθε ανθρώπου διαφέρει κι αυτό σημαίνει διάφορες γνώμες από ακραίες («παντρεμένος» στα 18 ή σαβουρο*άμης) έως και κάτι ανάμεσα (ότι κάτσει κι όπως λάχει, άνθρωποι είμαστε, ανάγκες έχουμε).

Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αμοιβαίος έρωτας και εμπιστοσύνη ανάμεσα στα (συνήθως δυο) άτομα που το κάνουν. Είναι άλλο πράγμα να γνωρίζεις καλά όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και τα συναισθήματα του/της απέναντι., Άλλωστε αγοράκια, να θυμάστε πως όταν προσφέρεις σωματική ευχαρίστηση σε μια γυναίκα, της προσφέρεις συγχρόνως νοητική και πνευματική ευχαρίστηση και πολλές φορές το παιχνίδι κερδίζεται εκεί.

Το πόσο μεγάλο είναι και το πως να το χειριστείς (το σθένος για την προσπάθεια εννοώ μικρά παιδάκια που δεν ξέρω πως βρεθήκατε σ'αυτή την ιστοσελίδα, καλό είναι να την κλείσετε τώρα και να πάτε να δείτε στρουμφάκια. Όσο για τους υπόλοιπους με πιάνετε.) είναι ένα κομμάτι και φυσικά είναι αρκετά σημαντικό. Όμως ο οργασμός στην γυναίκα ελέγχεται απο τον εγκέφαλο, αντίθετα από του άντρα που ελέγχεται απο ένα σημείο της σπονδυλικής στήλης (δεν θυμάμαι ποιό ακριβώς, έτσι κι αλλιώς ποιος νοιάζεται;). Οπότε όταν η κοπέλα απέναντι σου (ή από κάτω, από πάνω, ανάλογα) σε αγαπάει, σε γνωρίζει και σε εμπιστεύεται, θα αφεθεί στα χέρια σου και εκεί, κάνοντας σωστά την δουλειά σου με ότι σου έχει δώσει η φύση, θα την στείλεις στα ουράνια. (Και ξανά και ξανά…)

Τώρα πόσο μπορεί να αφεθεί μια κοπέλα ή ένα αγόρι που δεν σε γνωρίζει καν και απλώς βρεθήκατε ξαπλωμένοι και γυμνοί λίγες ώρες αφού γνωριστήκατε, αυτό είναι άλλο(???) θέμα. Εκεί υπάρχει ενθουσιασμός για το άγνωστο, ευχαρίστηση και ικανοποίηση για την επιτυχία και την επιβράβευση του εγώ (Και καλά κάνεις και την έχεις, μαγκιά σου) αλλά το άγχος θα υπάρχει και στους δυο. Και το άγχος σκοτώνει τον έρωτα (σχεδόν όσο και ένα θυροτηλέφωνο την ώρα που το κάνεις). Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που κυνηγούν αυτόν τον ενθουσιασμό και τον γουστάρουν. Κι αυτοί δεν έχουν άδικο. Όμως πρέπει να ξέρουμε πως δεν είναι μονάχα ο/η κάθε σύντροφος διαφορετικός/ή από τους άλλους. Είναι και η κάθε φορά διαφορετική με τον ίδιο άνθρωπο.

Η κατάκτηση του/της ερωτικού/ερωτικής συντρόφου για μια νύχτα είναι ένα σκαλοπάτι. Όπως το να πατήσεις στην κορυφή του βουνού. Είναι μια νίκη μεν αλλά υπάρχουν γύρω σου ένα σωρό ακόμη βουνά. Όπως και χιλιάδες σύντροφοι.(Τώρα τι σχέση έχει η ορειβασία με το σεξ; Πολύ μεγάλη αν κάτσεις να το σκεφτείς.)

Το να δεις τι έχει μέσα το βουνό και γύρω του είναι άλλο σκαλοπάτι. Όπως η κατανόηση και η εμπιστοσύνη προς τον/ην σύντροφο. Τότε τον/την κατάκτησες πραγματικά. (Τον σύντροφο, όχι το βουνό. Ή και το βουνό. Ανάλογα, είναι λίγο μπέρδεμα. Υποσημείωση. Τι σπαστικά που είναι αυτά τα ου/ης και του/της. Τέλος πάντων, ας είμαστε politically correct.)

Άλλοι θα πούνε ότι μετράει η ποσότητα ερωτικών συντρόφων, άλλοι θα πούνε για ποιότητα.

Ο ένας θα πει

“Xαλάρωσε, it’s just sex.”

Όμως ο άλλος θα μπορεί να πει

“Όταν το κάνω εγώ, its not just sex.”

Περί ορέξεως θα πω εγώ και η γνώμη μου (σε αυτό το χωροχρονικό σημείο) φαίνεται στα προηγούμενα.

Πάντως είμαι περίεργος να δω την γνώμη σας. Εμπρός λοιπόν, γράψτε την γνώμη σας και μην δω κανέναν να ντρέπεται. It is just sex!



Constantine

2 σχόλια:

Xanthiotes είπε...

Η απάντηση στο ερώτημα είναι αρκετά δύσκολη. Καταρχήν, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Τι εννοώ: ως επί το πλείστον(κατά την δική μου γνώμη πάντα) εάν έχεις σχέση τότε παίζεις πιο άνετα με τις υπόλοιπες γυναίκες! Γιατί; Γιατί πολύ απλά ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή έχεις κάτι σίγουρο, την κοπέλα σου, οπότε παίζεις χωρίς άγχος και πολλές φορές ίσως ασυναίσθητα, γιατί δεν σε πολυενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Αλλά σε περίπτωση που δεν έχεις κάτι σίγουρο, σε ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα τις εκάστοτε επαφής στο μπαρ, ας πούμε, με αποτέλεσμα να παίζεις με περισσότερο άγχος! Σηκώνει πολύ συζήτηση το θέμα. Κάποια στιγμή μπορεί να επανέλθω με περισσότερα.

Equilibrium είπε...

Σε ένα τέτοιο ερώτημα προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχει "σωστή" και "λάθος" απάντηση. Όμως μια ιταλική παροιμία λέει ότι "Είναι πάντα καλύτερα στην άλλη άκρη του ποταμού".
Οπότε στο ερώτημα μακροχρόνια σχέση ή εφήμερο σεξ η απάντηση είναι για μένα προφανής. Δοκιμάστε και τα δύο και αποφασίστε τι σας ταιριάζει.
Θετικά υπάρχουν και στις δυο περιπτώσεις και είναι στην προσωπική γνώμη του καθενός τι εκτιμάει περισσότερο. Αλλά ένας άνθρωπος για να αισθάνεται ολοκληρωμένος προσωπική μου γνώμη είναι να έχει αποκτήσει εμπειρία και από τα δύο και να αποφασίσει ποιο του ταιριάζει περισσότερο.

Σε όλους μας αρέσει να αισθανόμαστε αποδεκτοί και να επιβεβαιωνόμαστε και συνήθως αυτό επιτυχγάνεται με όλο και περιρσσότερες και διαφορετικές γνωριμίες. όμως απο κάποια στιγμή και έπειτα γνωρίζεις καποιον/κάποια με τον οποιο δένεις καλύτερα και απλά συμβαίνει. Το να έχεις μακροχρόνια σχέση ως αυτοσκοπό χάνει το νόημα του μιας και η σχέσεις καθορίζονται πάντα απο την επικοινωνία μεταξυ δύο ατόμων.
Φυσικά υπάρχουν και άτομα που συστηματικά αποφεύγουν να δεθούν με κάποιο άτομο η διακαώς το επιδιώκουν αλλά μιας και δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία τους δεν μπορώ να το κρίνω. ίσως να υπάρχει μια πολύ καλή φροΰδική εξήγηση που να περιλαμβάνει τις σχέσεις του με τους γονείς του την οποία αγνοώ.

Όμως για να συνοψίσω αυτό το συνοθήλευμα σε λίγες λέξεις. Για μένα η απάντηση είναι ότι κάθε άτομο χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση και ότι οι άνθρωποι τίνουν να είναι κτητικά όντα τα οποία αποκομίζουν περισσότερα απο μία υγειή μακροχρόνια σχέση. ¨Ομως για να βρεις το άλλο σου μισό πρέπει να ψάξεις και όχι απλά να διαλέξεις τον πρώτο σύντροφο που θα τύχει να έχεις