Τρίτη 17 Απριλίου 2007

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Είμαι απίστευτα εκνευρισμένος με αυτά που ακούω, έπειτα από το βράδυ της Κυριακής. Έπειτα από τα γεγονότα της τελευταίας αγωνιστικής της «Σούπερλίγδας», η Ελλάδα ανακάλυψε ότι ένας παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς, είναι Αλβανός και βάλθηκε να μάθει αν είναι καλυμμένος με πράσινες κάρτες κι αν επιτρέπεται να δουλέψει στην χώρα μας. Τι ευαισθησία!

Εύγε! Δηλαδή, επειδή ο παίκτης της Καλαμαριάς έβγαλε τον τσαμπουκά του μέσα στο γήπεδο (και είναι αλήθεια, ξεπέρασε τα όρια) ΤΟΛΜΗΣΕ να αντιταχθεί στον ΠΑΟ, να βρούμε πως θα τον απελάσουμε τον παλιοαλβανό!

Βρε ουστ μέγιστοι υποκρίταροι!

Για να δούμε τι έκανε ο Μπούσι.

Έφτυσε τον Παπαδόπουλο μέσα στο ματς (κόκκινη κάρτα που δεν δέχτηκε, λάθος του διαιτητή) και αυτός του έδωσε μια ξώφαλτση σφαλιάρα η οποία του κόστισε την κόκκινη.

Μετουσίωσε σε γκολ το (ανύπαρκτο αλλά πάλι σ’αυτό φταίει ο διαιτητής) πέναλτι που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας και συγχρόνως εξασφάλισε την σωτηρία της Καλαμαριάς στην superleague. Αμέσως μετά έκανε χειρονομίες στον πάγκο του ΠΑΟ φωνάζοντας ΟΥΕΦΑ!ΟΥΕΦΑ! (καζούρα για τον ΠΑΟ που μάλλον χάνει την 2η θέση και μαζί το champions league.) Ξανά αυτό είναι κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής στον κόσμο του, πάλι δεν του δίνει τίποτα.

Ωραία. Τι κάνουμε σ’αυτές τις περιπτώσεις;

Η σωστή διοίκηση της ομάδας καλεί τον παίκτη σε απολογία, του βάζει ένα χοντρό χρηματικό πρόστιμο και του κάνει συστάσεις για να μην επαναληφθούν.

Το παραπάνω έχει ήδη δρομολογηθεί από χθες, ο Μπούσι ζήτησε συγγνώμη αλλά το πρόστιμο δεν το γλιτώνει. Κάπου εδώ, πρέπει να τελειώσει το θέμα.

Τσαμπουκάς το παιδί, θα φάει το πρόστιμο του και πάμε παρακάτω.

ΟΜΩΣ, αυτό ο ΠΑΟ δεν το αφήνει να πέσει κάτω. Πώς να το κάνει, αφού νιώθει ότι του έκλεψαν την νίκη στο 90+’! Δεν μας λένε οι φίλτατοι πράσινοι ότι η ομάδα τους που κοστίζει τόσα εκατομμύρια, έχει να παίξει μπάλα από καιρούς αμνημόνευτους. Δεν μας λένε ότι έκανε το 0-1 επίσης με πέναλτι το οποίο ήταν (το λιγότερο) αυστηρό μιας και είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ και δεν έκανε τίποτα άλλο για να τιμήσει το βαρύ όνομα της. Αν μπορείς, βάλε 2 γκολ σε κάθε ημίχρονο, αφού είσαι τόσο καλύτερος από τον Απόλλωνα. Τον Απόλλωνα που έχει υποστεί τις περισσότερες διαιτητικές αδικίες φέτος, αδικίες που βάσει βαθμολογικού πίνακα, τον έκαναν να παλεύει για την σωτηρία του αντί να βρίσκεται ήδη στο ΟΥΕΦΑ. Μαζί σου ΠΑΟ.

Δεν μας λένε πως κέρδισαν την Καλαμαριά στον πρώτο γύρο. Όταν πάλι στο 90+ ο τερματοφύλακας τους κάνει ένα σάλτο και σκάει επάνω στον επιθετικό της Καλαμαριάς, γκρεμίζοντας τον κάτω και ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα! Ε, βέβαια, το σκορ είναι 3-2, σιγά μην αφήσουμε την Καλαμαριά να ισοφαρίσει μέσα στο ΟΑΚΑ. Έπειτα γελώντας κάποιοι είπαν «αυτό το πέναλτι μέχρι κι ο Βαρδινογιάννης θα το έδινε». Αλλά τότε, το γεγονός πέρασε στα ψηλά. Για τον Πιερ Εμπέντε που πήγε να σκοτώσει τον επιθετικό του Απόλλωνα, μίλησε κανείς; Και δεν το έχει κάνει πρώτη φορά, το είχε κάνει πρόπερσι όντας παίκτης της Χαλκηδόνας και πήγε να σκοτώσει με τις σκαριές τον Δημητριάδη της Ξάνθης.

Ο ΠΑΟ παίζει αύριο στην Ξάνθη για να πάει στον τελικό του κυπέλλου. Λέει κανείς τι σφαγή έπεσε στην Καλαμαριά όταν είχε περάσει ο ΠΑΟ από εκεί για να φτάσει εδώ; Σιγά μην πούνε τίποτα, ποια Καλαμαριά τώρα…

Για τον Καστίγιο μιλάει κανείς; Για το καλόπαιδο του λιμανιού, ο ομολογουμένως παικταράς, που ξέρει μπάλα αλλά δεν ξέρει ποδόσφαιρο, μιλάει κανείς; Ότι θα έπρεπε να τρώει κόκκινη μια φορά τον μήνα, ότι έχει κάνει πιο πολλά αντιαθλητικά φάουλ από Ανατολάκη και Κολτσίδα μαζί; Για το δαχτυλάκι που έδειχνε γεμάτος αυτοπεποίθηση στους οπαδούς της αντίπαλης έπειτα από γκολ; Τον έστειλε κανένας, πακέτο, από’κει που ήρθε; Τι λέτε τώρα, αφού θέλουν να τον βάλουν στην Εθνική Ελλάδος! Τέτοιον παίκτη, θέλουν να του φορέσουν και το εθνόσημο, που έχουν τιμήσει παίκτες που και την μπάλα του Καστίγιο ξέρουν και δείχνουν παντού τι σημαίνει να είσαι αθλητής.

Για τον Μπρούνο Τσιρίλο, ακούστηκε κάτι; Άλλο καλόπαιδο κι εκείνο. Παίκτης από παλιές εποχές, τότε που το μότο των αμυντικών ήταν: «ή η μπάλα ή ο παίκτης θα περάσει, όχι και οι δύο.» Με τις αλητείες που έχει κάνει, τον έστειλε κανένας πίσω στην Ιταλία; Εκεί που οι φίλαθλοι του φώναζαν «Μπρούνο, βάρα και για εμάς!»; Κι αυτός μπάλα ξέρει, ποδόσφαιρο δεν ξέρει.

Κάτι τέτοιους όταν παίζουμε 5Χ5, ρε οι καλύτεροι παίκτες να είναι, αν δεν τους αρχίσουμε στα μπινελίκια, δεν τους λέμε να ξαναέρθουν να παίξουν. Αλλά οι άλλοι τους κάνουν εξώφυλλά και τους δίνουν εκατομμύρια.

Για να μην πάω τώρα στον ΠΡΕΣΒΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Κριστιάν Καρεμπέ, που είχε πιάσει με κεφαλοκλείδωμα τον Καφέ και είχε ρίξει μπουνιά στον Οκκά, σε ένα μάτς ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ. Ούτε κόκκινη έφαγε, ούτε είπε κανείς τίποτα. Τον έστειλε κανείς στην Γαλλία να τρώει μπαγκέτες; Τι λέτε τώρα, που είδαμε ξανά τέτοιον παίκτη! Α, ναι. Έφαγε κι ο Ριβάλντο κόκκινη προχθές. Φαντάζομαι, ότι θα γίνει υπερώτηση στην βουλή για να σβηστεί η ντροπή και να λιθοβολήσουμε τον διαιτητή στην Ομόνοια.

Ο Μπούσι είπε «ο ΠΑΟ παίζει για να βγει Τσάμπιονς Λιγκ, εμείς παίζουμε για το ψωμί μας, για την σωτηρία μας.»

Αλλά σ’αυτή την χώρα της ποδοσφαιρικής υποκρισίας, βάλανε Αριοπαγείτη να εξετάσει αν ο Μπούσι επιτρέπεται να παίξει στην Ελλάδα. Ποια ομόλογα τώρα και μαλακίες… Εδώ αδικήθηκε ο ΠΑΟ.

Να σημειώσω ότι ο Μπούσι, βάσει ειδησεογραφίας, είναι καλυμμένος νομικά και παίζει απόλυτα νόμιμα στην Ελλάδα. Επίσης για τις καφριλιές που έκανε, θα έπρεπε να φάει, όχι μια αλλά δύο κόκκινες. Δεκτόν και σαφές. Αλλά, η διοίκηση του τον κάλεσε να απολογηθεί και θα φάει κι ένα γερό πρόστιμο. Και σ’αυτόν θα πονέσει. Ούτε από διαφημιστικά πληρώνεται, ούτε κανένα χοντρό συμβόλαιο έχει. Αλλά άλλο ευαισθησία στους τσαμπουκάδες (τον Μπούσι βρήκατε, τόσα μπουμπούκια που υπάρχουν) κι άλλο ρατσισμός απέναντι στον Αλβανό. Γιατί γι’αυτό πρόκειται και με αηδιάζει. Αλλά ο ρατσισμός δεν φεύγει μέσα από τα γήπεδα μας.

Τι Βούλγαροι, τι Άλβανοι, τι Τούρκοι, όλα ακούγονται στα ελληνικά γήπεδα.

Ρε κουνήστε το κεφάλι σας μπας και τριφτούν μεταξύ τους τα ελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα που σας έμειναν! ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Και αυτοί που παίζουν στην χώρα μας, είναι ΑΘΛΗΤΕΣ και δεν έχει σημασία από πού είναι. Κι αν κάνουν μια στραβή; Πρόστιμο. Αν την ξανακάνουν; Άντε αγόρι μου, σπιτάκι σου και να μας γράφεις.

Αλλά όχι. Αλβανός που παίζει σε μικρή ομάδα, κουνήθηκε στην μεγάλη ομάδα; Πίσω στα Τίρανα αμέσως. Ντροπή σας υποκριτές. Το ξαναλέω.

Και έχω να πω, ότι όσο αλβανός είναι ο Μπούσι, άλλο τόσο είναι και ο πατέρας του Νίνη. Τον έναν τον βάζουμε στην εθνική νέων με δόξα και τιμή, τον άλλον ψάχνουμε πως θα τον στείλουμε πακέτο στην χώρα του. Δύο μέτρα και δυο σταθμά, λέγεται αυτό. Ας έπαιζε ο παιχταράς στην Καλαμαριά και θα βλέπατε ποιος θα τον ήξερε τώρα. Και άδικα φυσικά, γιατί είναι τεράστιος παίκτης. Αλλά αυτό είναι η Ελλάδα.

Υ.Γ. Και ο Παπαδόπουλος του ΠΑΟ, από το Καζακστάν προέρχεται. Την σφαλιάρα που έριξε και την κόκκινη που έφαγε, πάνε να την πνίξουν για να μην μετρήσει. Ε ας απαγορέψουν τις κόκκινες στις μεγάλες ομάδες, να μην κουράζονται μετά στους Αθλητικούς δικαστές.

Υ.Γ.2 Ο Terry Pratchett έγραψε ένα πολύ σωστό απόφθεγμα:

« Το μεγαλύτερο κόστος του να είσαι ο καλύτερος σ’αυτό που κάνεις, είναι να αποδεικνύεις ΠΑΝΤΑ ότι είσαι ο καλύτερος σ’αυτό που κάνεις.»

Το θεώρησε τόσο σημαντικό που βάσισε ένα ολόκληρο βιβλίο σ’αυτό το απόφθεγμα.

Το πόσο μεγάλη είναι μια ομάδα το δείχνει η δύναμη της μέσα στο γήπεδο. Και όχι έξω από αυτό. Αυτή η υποκρισία κάνει κακό στις μεγάλες ομάδες. Κάνει τους αντίπαλους τους να της αντιπαθούν έως και να της μισούν εκεί που θα έπρεπε να της σέβονται και να προσπαθούν να τις φτάσουν.


Constantine

Δεν υπάρχουν σχόλια: