Τρίτη 24 Απριλίου 2007

Επιδότηση Laptop για Φοιτητές


Μετά από απουσία μίας εβδομάδας από την Ελλάδα(σε άλλο post περισσότερα για το ταξίδι μου αυτό!) και κατ επέκταση από τα δρώμενα της( τώρα θα πεις γιατί από τα δρώμενα της; Δεν μπορούσες να μάθεις 5 πράγματα από κάπου; Και απαντώ: έλειπα διακοπές, τις οποίες τις έχω συνδέσει με ξεκούραση και καθόλου πρήξιμο! Ούτε κινητό παίρνω μαζί μου-άμα θέλω κάτι πιστέψτε με θα βρω τρόπο να επικοινωνήσω.) έρχομαι πίσω και έπεσε το μάτι μου σε αυτή την είδηση: Επιδότηση Φορητών Υπολογιστών για Πρωτοετείς Φοιτητές! Εξεπλάγην θετικά! Σιγά σιγά προσπαθούμε να γίνουμε Ευρώπη. Βέβαια όλα αυτά σηκώνουν πολύ σχολιασμό και συζήτηση η οποία ελπίζω να γίνει από τα comments, προς το παρόν θέλω να μείνω μόνο στη είδηση αυτή.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006 - 2013 και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβραβεύει 12.584 πρωτοετείς φοιτητές των εισαγωγικών εξετάσεων 2006, που εισήχθηκαν στη Σχολή ή το Τμήμα της επιλογής τους σε υψηλή θέση.
Για το σκοπό αυτό, μέσω της δράσης «ΔΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΑ», παρέχεται στους δικαιούχους φοιτητές επιδότηση που αντιστοιχεί στο 80% του κόστους απόκτησης νέου φορητού υπολογιστή, με μέγιστη επιδότηση € 500 (περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 19%).
Φορέας υλοποίησης της δράσης είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.).

Η σελίδα εδώ : http://www.destinpsifiaka.gr

Koutsou

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο in.gr, λιγο πριν τις εκλογες του 2004...Εχω βαλει κεφαλαια σε μερικα σημεια...

«Στη νέα διακυβέρνηση» σημείωσε, «θα εγγυηθούμε σε ΟΛΑ τα παιδιά από τις τάξεις του γυμνασίου την ευκαιρία να δουλέψουν και να μορφωθούν, χρησιμοποιώντας τον ατομικό τους υπολογιστή». Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ της διακυβέρνησης ΝΔ θα αποκτηθούν 150.000 υπολογιστές για τη Β' Γυμνασίου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ φοιτητές και σπουδαστές ΘΕΛΗΣΟΥΝ να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε.

«Το συνολικό κόστος» τόνισε, «την πρώτη χρονιά δεν ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ και αυτό αντιπροσωπεύει ένα στα 1.000 ευρώ του προϋπολογισμού, δηλαδή λιγότερο από 0,5 τοις χιλίοις του εθνικού εισοδήματος».

Συμπερασματα δικα σας...