Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

Η Wikipedia σε CD

Όχι μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται για «αποκλεισμό» των περιεχομένων της δημοφιλούς online εγκυκλοπαίδειας από το Διαδίκτυο αλλά για την κυκλοφορία της σε CD-ROM.
Σημαντικότερος λόγος για την ύπαρξη αυτού του εγχειρήματος αποτελεί η πρόθεση των υπευθύνων της Wikipedia να διατεθούν τα άρθρα της και σε άτομα που είτε δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είτε η ταχύτητα της σύνδεσής τους είναι πολύ μικρή. Είναι όμως δυνατόν να χωρέσουν τα 1,7 εκατομμύρια άρθρα μέσα σε ένα CD?

Φυσικά όχι, και γι' αυτό το CD θα περιέχει ένα υποσύνολο του περιεχομένου με έμφαση σε κατηγορίες όπως η γεωγραφία, η λογοτεχνία και γενικότερα θέματα που δεν αλλάζουν με ρυθμούς ανάλογους αυτών της επικαιρότητας ή κάποιων αντιφατικών και επίκαιρων απόψεων.
Επιπλέον, στόχος των εμπνευστών της ιδέας είναι η δημιουργία μίας ασφαλέστερης και ποιοτικότερης έκδοσης από την ιντερνετική, καθιστώντας το ένα ασφαλές εργαλείο στα χέρια των καθηγητών που δεν θα ανησυχούν πλέον για το περιεχόμενο που θα δώσουν στους μαθητές τους.
Το CD διατίθεται στην ιστοσελίδα www.wikipediaondvd.com (αν και είναι CD ROM) ενώ από την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού θα εξαρτηθεί η κυκλοφορία του σε βιβλίο ή σε κάποια άλλη μορφή.
Υπάρχει σε 2 μορφές στη παραπάνω σελίδα.Μία σε cd που στο στέλνουν αυτοί και το πληρώνεις, περί τα 10 ευρώ, και μία άλλη που μπορείς να κάνεις download το iso του cd και μάλιστα δωρεάν.

koutsou

Δεν υπάρχουν σχόλια: