Τρίτη 1 Μαΐου 2007

Η υπερβαση του καινουργιου


Ενας φιλος μου, μου ειπε για μια φιλη του απο την Κυπρο, την Μαρια. Η Μαρια ειχε σχεση στην Κυπρο, και σπουδαζε στη Λαρισα. Ειχε σχεση με ενα παιδι που ειχε γνωρισει στο Λυκειο, οταν ακομα ητανε στην Κυπρο.
Στη Λαρισα τωρα,καθε φορα που θελει να βγει εξω, παιρνει τηλεφωνο για να ζητησει την αδεια απο το αγορι της...

Ο ανθρωπος οταν μενει μονος του, ανακαλυπτει τον εαυτο του. Ανακαλυπτει καινουργια ορια στον εαυτο του τεσταροντας νεα πραγματα, γνωριζει νεους οριζοντες. Αλλαζει, μεταμορφωνεται, γεμιζει με ζωη. Φορτωνει με εμπειριες που θα τον κανουν θα νιωθει γεματος για μια ζωη.
Αν πας να σπουδασεις, και δεν χαρεις καποια πραγματα, πολυ φοβαμαι οτι αυτο θα γυρισει μπουμεραγκ. Θα φτασει καποια στιγμη που θα πεις : " Εγω γιατι δε χαρηκα οσα θα ηθελα; "
Και τοτε τι θα κανεις; Ισως να ειναι αργα.

Στην αρχη νομιζα οτι την πιεζαν οι γονεις της και το αγορι της να ειναι ετσι. Μετα με βοηθησαν να καταλαβω οτι ουσιαστικα αυτη ζητουσε να την ελεγχουν.
Δεν φταινε παντα οι αλλοι οταν γινομαστε δυστυχισμενοι.



Θανος

3 σχόλια:

Linda είπε...

Μπορεί να μην είναι πλέον άμεση η επιρροή των γονέων και του περιβάλλοντος αλλά δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει και οτι δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παρελθόν στην διαμόρφωσης της όλης ψυχοσύνθεσης της κοπέλας. Η ανάγκη ελέγχου δείχνει μια βαθιά ανασφάλεια και ανάγκη προστασίας απόρροια ενός υπερπροστατευτικού περιβάλλοντος. όταν ζεις σε κλειστές κοινωνίες όπως η Κυπριακή ,είναι δύσκολο να αποτάξεις την επιρροή της από την προσωπικότητα σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έμεινε και τίποτα να πούμε. Νομίζω τα είπες με τον καλύτερο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Λιντα σε ευχαριστω, με βοηθησες αφανταστα να ολοκληρωσω τη σκεψη μου