Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Χρωματα και ουσια



Ειδα σημερα ενα λεωφορειο βαμμενο φανταχτερα. Απο πισω ερχοταν ενα αυτοκινητο,βελτιωμενο εξωτερικα,αλλα καταλαβαινες οτι το εξωτερικο με το εσωτερικο δε συμβαδιζε(δεν ηταν οσο γρηγορο οσο εδειχνε). Απο την μια ο κατοχος του Ι.Χ. θελει να μας δωσει την εντυπωση οτι ειναι γρηγορος, απο την αλλη το λεωφορειο θελει να μας δωσει την εντυπωση οτι ειναι οικολογικο. Καμια σχεση.

Μου αρεσει η ομορφια στις πολεις. Δινει μια ξεχωριστη νοτα. Αλλα προτιμω να δω ενα κτιριο με κηπο στην οροφη, παρα να δω ενα τσιμεντενιο εκτρωμα ζωγραφισμενο με γκραφιτι. Ενα ενεργειακα φιλικο κτιριο με γκραφιτι ισως ειναι οτι καλυτερο...αλλα αν το βρειτε πειτε μου και μενα.

Η βαση που δινουν οι ανθρωποι στην εξωτερικη ομορφια ειναι μεγαλη. Ισως επειδη δεν εχουν να δωσουν απο το εσωτερικο τιποτα,πονταρουν πολυ στο εξωτερικο. Ειτε το κανει καποιος κανοντας τον εαυτο του οσο πιο ομορφο μπορει εξωτερικα,φροντιζοντας τον πιο πολυ απο το φυσιολογικο, ειτε το κανει μια κυβερνηση γιατι δε μπορει να αντικαταστησει τα λεωφορεια που καινε μαζουτ, με λεωφορεια υδρογονου.
Για να ειμαστε ρεαλιστες, καλο θα ειναι να πονταρουμε πρωτα στο οτι τα κτιρια θα ειναι ομορφα με γκραφιτι,και μετα να δουμε αν γινεται να τα κανουμε πιο φιλικα στο περιβαλλον. Οχι ομως να μεινουμε μονο στο πρωτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: