Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Σκουπιδο - προγραμματα



Οταν ειμασταν μικρα,παντα υπηρχαν καποια παιδια που ειχαν νοητικα προβληματα,η ηταν γενικως αυτο που λεμε λανθασμενα και υποτιμητικα ''χαζα''(!). Αυτα τα παιδια γινονταν στοχος πολλων πειραχτηριων, που τα κοροιδευαν με οποιοδηποτε τροπο.
Σε αυτα τα παιδια δημιουργηθηκε ενα κομπλεξ κατωτεροτητας. Νιωθανε οτι υπολειπονται των υπολοιπων παιδιων και θελανε με καποιο τροπο να δειξουν οτι και αυτα εχουν ευαισθησιες, εχουνε θεληση για φιλιες, εχουνε ταλεντα.
Καποια απο αυτα τα παιδια προσπαθησαν και αριστευσαν στο σχολειο,στις σχολες τους αργοτερα, αλλα παιδια ασχοληθηκαν με τον αθλητισμο και τα πηγαν πολυ καλα,φτανοντας μεχρι και τους παραολυμπιακους.
Καποια απο αυτα ηθελαν να ξεχωρισουν αλλου...λογω καλλιτεχνικων ανησυχιων,ηθελαν να ξεχωρισουν στο τραγουδι, στο χορο και στο θεατρο. Ομως σε μια κοινωνια οπως αυτη που ζουμε, με τις τραγουδιστριες να ειναι αυστηρα πανεμορφες και τους ηθοποιους ειδωλα, καποιος που υπολειποταν αυτων των χαρακτηριστικων, δε θα μπορουσε να τα καταφερει. Ειδικα αν υπολοιπεται πολυ αυτων των χαρακτηριστικων, τοτε ισως το αποτελεσμα να φαινεται και αστειο, παντα με τα στανταρ που θεσπιζουν καποιοι με τις επιλογες τραγουδιστων(τους ¨¨¨¨¨¨ομορφους¨¨¨¨¨¨ και τους ¨¨¨¨¨¨ταλαντουχους¨¨¨¨¨¨ εννοω)
. Οταν αυτο το αστειο το κοροιδευες στο δημοτικο, σιγουρα θα ηθελες να το κοροιδευεις και οταν μεγαλωσεις. Εδω ακριβως μπαινει ο μεσαζοντας, ο μεσσιας που ηρθε να μας φερει ξανα ολα αυτα που παντα θελαμε να κανουμε, να κοροιδευουμε δηλαδη. Καλωσωρισατε την κυρια(...) Αννιτα Πανια! Η κυρια Πανια μαζι με το υπολοιπο επιτελειο εξευτελισμου ανθρωπων κανουν θραυση.

Γιατι ομως θελουμε να κοροιδευουμε;
Γιατι μας κανει να νιωθουμε καλυτερα. Μας κανει να νιωθουμε ανωτεροι. Μη ξαφνιαστειτε, αλλα αυτο ειναι κομπλεξ.

Αυτη τη συνηθεια μας εκμεταλλευεται η σκουπιδο - τηλεοραση και το αποτελεσμα στις οθονες μας.


Αληθεια,ρωτησε ποτε κανεις τον κ.Κατελη πως νιωθει πραγματικα; Εκατσε να του εξηγησει οτι δε μπορει να τραγουδησει; Ετσι,σε μια σπανια στιγμη ειλικρινειας να του πει: κ.Κατελη, δεν το εχεις το τραγουδι. Σε κοροιδεψανε λεγοντας σου οτι ξερεις να τραγουδας, μονο και μονο για να σε κοροιδευουν επιπλεον καθημερινα. Εκμεταλλευτηκαν τη φλογα που εκαιγε μεσα σου για δικαιωση οτι αξιζεις,σε αντιθεση με αυτα που σου λεγανε οι φιλοι σου στο δημοτικο. Αλλα οχι,δε θα το αποδειξεις σε κανεναν ετσι.

Κοροιδευουνε τον κυριο ΅Αισθησιακο΅ που εχει τοσο συναισθηματισμο,ολα τα ατομα που δεν μπορουν να νιωσουν απολυτως τιποτα. Για κανενα. και τον ζηλευουν...και για να μην καρφωθουν οτι ειναι τετοιοι,τι κανουν; κοροιδευουν.....


Ποτε να μην ξεχνατε: Η τηλεοραση ουσιαστικα ειναι ενας καθρεπτης. Αυτο που βλεπεις,αυτο εισαι. Οποτε την επομενη φορα που θα την ανοιξετε,μην ξαφνιαστειτε με αυτο που θα αντικρυσετε...



Θανος

1 σχόλιο:

Griz είπε...

Χμμμ.. δεν ξέρω αν τους έχει πιάσει κανείς να τους πει την αλήθεια. Κάποιοι από αυτούς πάντως πιστεύω γνωρίζουν την αλήθεια (βλέπε Τσίλα) και απλώς προσπαθούν να βγάλουν όσο πιο πολλά μπορούν από την ιστορία ..

Κάποιοι άλλοι όντως είναι κρίμα να γίνονται αντικείμενο κοροϊδίας από τον κόσμο [καταρχήν από την κατά τα άλλα έξυπνη ? παρουσιάστρια ] ιδανικό δείγμα της trash tv είναι αυτό :((
Αφού έχουν τηλεθέαση= κέρδος τι να κάνουν ? Να σκεφτούν ηθικά ? μπα.. πουθενά στις επιχειρήσεις δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο :/