Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Groundhog Day


Ακομα μια ταινια που εχει να κανει με το πως διαχειριζομαστε τις μερες μας, ποσα λαθη ισως κανουμε χωρις να το καταλαβαινουμε, ποσο ασχημα φερομαστε στους ανθρωπους και γενικα πως αντιμετωπιζουμε τη ζωη.


Ο πρωταγωνιστης ειναι εγκλωβισμενος στο να ζει σταθερα σε μια μερα,χωρις να μπορει να βρει τροπο να ξεφυγει. Δοκιμαζει τα παντα, ομως αυτο που στο τελος τον ικανοποιει ειναι η προσωπικη του βελτιωση σε θεματα που ουτε φανταζοταν οτι ηθελε να ασχοληθει. Αυτος ο εγκλωβισμος ειναι που τον οδηγει εκει, στο να ανακαλυψει τα κρυφα του ταλεντα, και να αλλαξει τη συμπεριφορα του απεναντι στους ανθρωπους.


Ο παραλληλισμος ειναι αμεσος με την δικη μας καθημερινοτητα. Ισως νιωθουμε οτι μας συμβαινει το ιδιο πραγμα,παρολο που οι μερες περνανε, και οτι δε μπορουμε να ξεφυγουμε απο τη ρουτινα.


Η ταινια αξιζει πολυ να τη δειτε, ειναι πραγματικα υποτιμημενη (τα μονα που προωθουνται ειναι τα ανουσια κομικ τυπου Spiderman και Fantastic Four, και νομιζουνε οτι μονο αυτα αξιζουν) και θα δωσει μια αλλη πνοη στον τροπο που σκεφτεστε.


http://www.imdb.com/title/tt0107048/


Θανος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να πω και εγώ με την σειρά μου πως η ταινία είναι καταπληκτική και πως αξίζει να την δείτε. Α, και στα ελληνικά λέγεται Η Μέρα της Μαρμότας, για εσάς του ίσως την ψάχνατε και δεν την βρίσκατε.