Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Hell. It's about time


Οι προσευχές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο εισακούστηκαν. Το κορυφαίο (για πολλούς) real time strategy όλων των εποχών, επιστρέφει δριμύτερο μέσα στους επόμενους μήνες. Το STARCRAFT γυρνάει σχεδόν μια δεκαετία μετά για να μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα. Αγώνας δρόμου έχει αρχίσει από τον γράφοντα να πάρει πτυχίο προτού κυκλοφορήσει το παιχνίδι. 'Ετσι και βγει και δεν έχω τελειώσει από την σχολή, πάνε όλα τζάμπα. Αν θέλει κάποιος να με βρει, θα είμαι μέσα στο battlenet, τον δικτυακό χώρο συνάντησης των παικτών, με το όνομα Barrow, να παίρνω την δόση μου.
Περισσότερα για το Starcraft II... σε οποιοδήποτε δικτυακό site για παιχνίδια υπολογιστών, ας πούμε στην τύχη το www.gamespot.com και φυσικά στο www.blizzard.com για την επίσημη ιστοσελίδα. Διατηρώντας τα παλιά χαρακτηριστικά που το εξύψωσαν από τα υπόλοιπα, πιο γρήγορο, πιο όμορφο και πιο COOL από ποτέ, τα σάλια ήδη στάζουν επάνω στο keyboard.
Ο χαμός που είχε προκαλέσει το εν λόγω παιχnίδι το 1998 ήταν άνευ προηγουμένου. Μονάχα ένα παιχνίδι άντεξε την σύγκριση μαζί του, το age of empires 2, αλλά όλοι δέχονται ότι μετά το starcraft κανένα άλλο strategy δεν έφτασε το επίπεδο του. Τρεις εντελώς διαφορετικές φυλές, μια ιστορία άξια όχι για όσκαρ αλλά για νόμπελ, εκατομμύρια παίκτες που βυθίστηκαν στην εμπειρία που ονομαζόταν starcraft. Ο πρώτος επίσημος θάνατος από overgaming προκλήθηκε από το starcraft. Ένας καμένος Κορεάτης, αφού απολύθηκε απο την δουλειά του, μπήκε μέσα σε ένα internet cafe, έλιωσε στο battlenet για 18 συνεχόμενες ώρες και μόλις βγήκε από το μαγαζί, έκανε 5 βήματα, σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο και κατέληξε.
Σε εμένα το παιχνίδι μου έβγαλε κάτι καλύτερο. Το πρώτο βιβλίο που άρχισα να γράφω, ήταν ερέθισμα από τον κόσμο του παιχνιδιού. Ευτυχώς δηλαδή που ο αδερφός μου με έπεισε να το αλλάξω γιατί καταπατούσα copyrights και δεν θα μπορούσα να το εκδώσω με τίποτα.
Οι ομηρικές μάχες έχουν κατακάτσει κάπως τα τελευταία χρόνια. Οι terrans ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, οι zerg καρτερούν για την κατάκτηση του υπόλοιπου σύμπαντος και οι protoss κλείνουν τις πληγές τους. Όμως ο καιρός που οι αντίπαλοι θα ξεθηκαρώσουν και ο κόσμος θα καλυφθεί απο έναν νέο πόλεμο, πλησιάζει. Όλοι οι fans αδημονούμε, θα κλάψουνε μανούλες και το internet θα αναστενάξει. ΞΑΝΑ.
Το STARCRAFT II ανακοινώθηκε και σε λίγους μήνες θα είναι κοντά μας.
Hell. It's about time

Constantine

8 σχόλια:

Linda είπε...

Διάβασα τον τίτλο και κατευθείαν το συγγραφέα!!!Ήμουν σίγουρη!....και να φανταστείς εγώ νόμιζα ότι η εμμονή ήταν μόνο για WOW.... Άντε βρε καλό πτυχίο τότε να σου ευχηθώ σύντομα και Χρόνια ΠΟλλά για την γιορτή σου ( ηλεκτρονικά για τώρα...¨:) )

Ανώνυμος είπε...

Barrow, opote thes, se paw contra. Sto kainurgio otan vgei alla kai sto palio kalo starcraft. Egrapses vivlio gia to starcraft?!? Thelw na to diavasw ASAP!

Oso gia tin contra, pairnw zerg kai skizw mikra agorakia. Psinesai?

Kerrigan, Zerg lady.

Ανώνυμος είπε...

Emmoni gia to WoW? Egw? Linda, an to paixnidi legotan World of Starcraft, pi8anotata na min gnwrizomastan, na min egrafa se ayto to blog kai na me xerane san "ekeino to paidi poy exei na vgei apo to spiti toy 3 xronia kai zei kalwdiwmenos brosta apo ena pc."
(Kala to psiloparakana)

Oso gia sena Kerrigan, challenge is accepted. Zerg e? TERRAN POWER REEEE!
Bring it on, queen bitch of the universe.

Oso gia to vivlio, (ot)an ekdw8ei, 8a to diavasei opoios 8elei. Prin 2,3 meres teleiwsa kai to 2o meros.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια σου πολλά Constantine! Ότι επιθυμείς και πάνω από όλα να είσαι γερός για να λιώνεις με τις ώρες στο Starcraft!

Α, ανέβασε κανένα μικρό τμήμα από το βιβλίο σου να πάρουμε καμιά γεύση!

Ανώνυμος είπε...

Thanks gia tis eyxes olwn, graptes i noites, xronia polla stous ligous/liges pou giortazoun simera. loipon den xerw ti 8a kanete, diktyw8eite na paixume kana starcraft gia na proetoimastoume giauto pou erxetai se ligo kairo. Akous Koutsou? O 8anos hdh kanei kiniseis. Sas 8elw etoimopolemous apo to savatokyriako kiolas.

Gia to vivlio, kati 8a kanw. Eidwmen.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το Starcraft δεν είχε τύχει να το παίξω. Έπαιζα το Red Alert! Ιεροσυλία ε? Έλα μου ντε όμως που από χθες το "αγοράζω" με τα όλα του( expansion κ.α.) για να το βάλω και να σας παίξω. Λογικά σήμερα το πρωί θα το έχω!

Ανώνυμος είπε...

το αγοραζεις πειρατικο εννοεις;

Ανώνυμος είπε...

Όχι αλλά από το eshop:
http://www.eshop.gr/show_main.phtml?id=PCG.01370
το πακέτο τα έχει όλα μέσα!