Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Πως να σβήσετε τα επίμονα αρχεία!

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να θέλετε να σβήσετε ένα αρχείο και τα Windows να μην σας το επιτρέπουν;

Εμένα πολλές. Και όχι τίποτα άλλο αλλά χτυπάει και στα νεύρα. Το τι εκτοξεύεται εκείνη την στιγμή κανείς δεν το φαντάζεται! Και επειδή έχω δεινοπαθήσει έψαξα και βρήκα 3 τρόπους για να μην ξαναγίνει αυτό.

Το βασικό πρόβλημα είναι συνήθως γύρω από την διεργασία explorer.exe. Αχ, και να ήξερε τι έχει ακούσει κατά καιρούς. Η διεργασία αυτή κλειδώνει αυτά τα αρχεία(που τις περισσότερες φορές νομίζει ότι χρησιμοποιούνται!) και δεν μας επιτρέπει να τα σβήσουμε.

1η λύση:

Ανοίγουμε την γραμμή εντολών και με εντολές DOS(ποιος τις θυμάται άραγε;) πάμε στον φάκελο που είναι το αρχείο. Παράλληλα με CTRL-ALT-DEL πάμε στην διαχείριση εργασιών και από εκεί στις διεργασίες. Βρίσκουμε την διεργασία explorer.exe και την τερματίζουμε. Ξαναγυρνάμε στη γραμμή εντολών και σβήνουμε το αρχείο μας!

2η λύση:

Βάζουμε το cd των windows και bootaroume. Απλώς αντί για εγκατάσταση θα επιλέξουμε επιδιόρθωση και από εκεί πάλι με DOS θα σβήσουμε το αρχείο. Πιο δύσκολος τρόπος αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

3η λύση:

Η τρίτη λύση ακούει στο όνομα Unlocker. Αφού το κάνετε install με δεξί κλικ πα΄νω στο αρχείο και unlock θα το ξεκλειδώνεται και θα είστε έτοιμοι για να το σβήσετε!

Καλή σας επιτυχία, και ποτέ ξανά νεύρα επι του θέματος!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξαναεμφανιζεσαι σαν απο μηχανης θεος για να δωσεις λυση σε ενα απο τα ποιο σπαστικα πραγματα στα windows

Nada είπε...

Πολύ χρήσιμο!!! ¨εχω κι εγώ 2 κωλοαρχεία που μου έχουν βγάλει την ψυχή!!! να' σαι καλά!

Linda είπε...

Nομίζω υπάρχει ακόμα μια λύση.
Κάνεις εκκίνηση του υπολογιστή σε save mode και πλέον μπορείς να σβήσεις τα πάντα!
( πατάς F8 ) την στιγμή που στην εκκίνηση φαίνεται εκείνη η παύλα πάνω αριστερα!]
(μην με πάρετε και πολύ στα σοβαρά διότι αυτές τις μεθόδους μόνη μου τις έχω ξεσηκώσει αλλά λειτουργούν μια χαρά!!!!)και η λογικά είναι όπως και με την απενεργοποίηση του explorer.exe μέσω του dos