Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Θορυβος μονο για να γινεται..

Η περιπτωση που αντιμετωπισε η Αμαλια ειναι πολυ χαρακτηριστικο παραδειγμα της αντιμετωπισης μας στα νοσηματα της ελληνικης κοινωνιας.
Πριν λιγο καιρο ενας οπαδος επεσε νεκρος απο συμπλοκη οπαδων αντιπαλων ομαδων στην Παιανια. Μερικοι ορειβατες χαθηκαν απο λαθος χειρισμο του οδηγητη τους. Ενα βρεφος πεθανε λογω ελλειψης ασθενοφορου. Η Αμαλια ειχε πολλα προβληματα με λαθος διαγνωσεις και χαθηκε αδικα.
Θεωρωντας ενα ενα τα προβληματα θα λεγαμε πως παντοτε υπηρχαν. Δεν τους ειχε δωθει ομως η καταλληλη προσοχη,επειδη δε τους ειχε δωθει η καταλληλη δημοσιοτητα. Δηλαδη πρεπει να δειξει κατι η τηλεοραση για να δειξουμε εμεις ευαισθησια; Δηλαδη τοσο εθισμενοι στην τηλεοραση ειμαστε που πρεπει να σχολιαζουμε αναγκαια μονο αυτα που δειχνει; Κριμα στο λαιμο μας που ειμαστε ερμαια ενος κουτιου για να εχουμε να βριζουμε και να συζηταμε καθημερινα.
Τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο θελουν να δειχνουν οι τηλεορασεις. Ισως απλα τα μεγαλοποιει το συναισθημα μας, αλλα και οι δημοσιογραφοι που θελουν να κανουν το μικρο μεγαλο,μονο για να φανει οτι κανουν δεν ξερω και εγω τι αποκαλυψη.
Ειναι φυσιολογικο να υπαρχουν συμπλοκες οπαδων. Στην αγγλια που οι οπαδοι καθονται σαν υποδειγματικα προβατα στα γηπεδα,βγαινουν εξω και δερνονται σαν παλαβοι, στο εξωτερικο δε προκαλουν τα μεγαλυτερα προβληματα πανευρωπαικως(οι οπαδοι της Μαντσεστερ ταραξανε τη Ρωμη πριν μερικους μηνες,οι δε οπαδοι της Λιβερπουλ,ξεφευγουνε απο τη μιζερια των φτωχωγειτονιων χτυπωντας καθε Ευρωπαιο που κινειται).
Ατυχηματα ορειβατικα συμβαινουν συχνα παντου,ειναι αρκετα απροβλεπτα τα πραγματα στο βουνο. Ο περιηγητης με ενα λαθος του μπορει να παρει αρκετα ατομα στο λαιμο του.(βεβαια για να καταλαβετε τι εννοω,στα βουνα πεθαινουν 12 ατομα το χρονο,ενω στους δρομους 2500 και ποσοι ακομα αναπηροι....κινησεις εντυπωσιασμου μηπως το να μην το αναφερουμε ;)
Οι γιατροι κανουν οσο μπορουν καλυτερα τη δουλεια τους, αλλα εχει πολλες ελλειψεις το νοσοκομειο,με αποτελεσμα ο γιατρος να εχει τη δυνατοτητα να φτιαχνει τη λιστα αναμονης του. Αν υπηρχαν επιπλεον γιατροι θα υπηρχε αυτο; οχι φυσικα. Ακομα και τιμιος να ειναι ο γιατρος, ο ασθενης αναγκαστικα θα περιμενει. Αν οι ιδιοι γιατροι παρακολουθουσαν πιο συχνα σεμιναρια, θα ηξεραν παραπανω πραγματα και θα μπορουσαν να διαγνωσουν καλυτερα μια δυσκολη κατασταση.
Γιατι οι γιατροι περνουνε φακελακια; Επειδη μπορουνε. Ειναι σωστο να τους κατηγορουμε για αυτο; ....Αν δωσεις σε ενα παιδι τη δυνατοτητα να φαει ενα κουτι γλυφειτζουρια,και αυτο τα φαει ολα,θα το κατηγορησεις; Το σωστο θεωρω θα ηταν να μη το κατηγορησεις, αλλα να κατηγορησεις τον εαυτο σου που το αφησε να το κανει. Γιατι αν κατηγορησεις το παιδι, ουσιαστικα παραδεχεσαι οτι εισαι ανικανος.
Ολα αυτα τα πραγματα που αναφεραμε λοιπον παραπανω τα ρυθμιζουν οι πολιτικοι μας. Εμεις διαλεγουμε τους πολιτικους μας.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ TΟΤΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ.
Αλλα οταν τον ψηφιζουμε τον πολιτικο, σκεφτομαστε αλλα πραγματα. Γυρναει σαν μπουμεραγκ ομως....

Θανος

3 σχόλια:

Griz είπε...

Καλά όλα αυτά , αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι υπάρχει πολιτικός αυτή τη στιγμή ή κόμμα που να μπορεί να ρυθμίσει σωστά και να δεχτεί το πολιτικό κόστος των απλών κινήσεων και ενεργειών που επιβάλλει η κοινή λογική να κάνει? Όχι να μου πεις "ο τάδε" ή το "τάδε κόμμα" .. εννοώ να μου πεις απλά αν πιστεύεις ότι υπάρχει.

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Όλοι ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους. Ακόμα και να μην το έχουν [χρήματα , προβολή κλπ] ίσως κάποιες συνθήκες να τους αναγκάζουν να συμπεριφέρονται έτσι. Ή πιέσεις από άλλα κράτη. Ή πράγματα που ίσως δεν είμαστε καν σε θέση να φανταστούμε.

Η ουσία είναι ότι παρόλο που φταίνε οι πολτικοί για όλα σχεδόν [ναι,έτσι είναι δυστυχώς],δε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Όλοι τα ίδια είναι .

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πολυ σωστα αυτα που λες,απλα ο πολιτης με την ψηφο του βγαζει τους πολιτικους,οποτε η δυναμη ειναι ακομα στα χερια μας..

Griz είπε...

Ναι , θέλω να τα αλλάξω όλα αυτά.
Ποιόν να ψηφίσω όμως αφού όλοι τα ίδια κάνουν? :(