Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

To έμβλημα των Ολυμπιακών αγώνων του 2012 προκαλεί αντιδράσεις



Σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στη διοργανώτρια πόλη των ολυμπιακών Αγώνων του 2012, το Λονδίνο, έγινε η παρουσίαση του εμβλήματος της διοργάνωσης. Το 2012 παρουσιάζεται σε ακανόνιστη μορφή με τη λέξη "London" αλλά και τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους να εμφανίζονται πάνω στο πρώτο "2" και στον "0". Ηδη, έχουν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις και οι χαρακτηρισμοί είναι σκληροί.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Σεμπάστιαν Κόε παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την αποδοχή που θα έχει το συγκεκριμένο logo αλλά οι πρώτες άσχημες και αυστηρές κριτικές δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Πιο σκληρός από όλους ήταν ο εκπρόσωπος του συντηρητικού κόμματος για τα θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, Μπομπ Νιλ:

"Ο Κόε περιέγραψε το συγκεκριμένο έμβλημα ως "φιλόδοξο", διαδραστικό και φιλικό με τη νεολαία. Εγώ θα το περιέγραφα ως αποκρουστικό. Πρέπει να δοθεί μία απάντηση στο ερώτημα πώς φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Διεξήχθη ανοικτός διαγωνισμός; Κι αν ναι, πώς στην ευχή ήταν τα logo που απορρίφθηκαν; Επίσης, πρέπει να μάθουμε πόσο κόστισε αυτή η διαδικασία διότι, όσα χρήματα κι αν δόθηκαν, πήγαν χαμένα".

Η ιστοσελίδα του BBC διενήργησε ψηφοφορία ζητώντας από τους αναγνώστες της να απονείμουν στο έμβλημα το χρυσό, το αργυρό, το χάλκινο μετάλλιο ή το ξύλινο κουτάλι. Η τελευταία επιλογή έφτασε στο 83% !

πηγή:contra.gr

5 σχόλια:

Griz είπε...

αθλιότητα! πραγματικά και εγώ το ξύλινο κουτάλι θα έδινα.. μη σου πω τη χάρτινη σαΐτα φτιαγμένη από εφημεριδόχαρτο :P

tzonakos είπε...

Για μισό λεπτό βρε παιδιά, γιατι δηλαδή ;
Εντάξει, το δικό μας ηταν κλασσικό ως όφειλε, αλλα δεν πάθαμε πλάκα με τις μασκώτ μας ; Τον Φοίβο και την Αθηνά ;
Ομως τις συμπαθήσαμε μετά απο καιρό !
Αυτο το σήμα τι έχει δηλαδή ; :?
Εντάξει δεν με ξετρέλλανε κιόλας αλλα τελοσπάντων ενα σήμα είναι και οκ Ξύλινο Κουτάλι θα του δινα αλλα θα ήθελα να δω και άλλες προτάσεις.
Αφου ξέρετε, οτι το μάρκετινγκ πλασάρει κάτι και μας πιπιλάει το κεφάλι ώσπου τελικά το συνηθίζουμε.
( και το συμπαθούμε )

ΥΓ. Πώς θα γίνει να συμπαθήσω κατι βρεττανικό, δεν ξέρω, χαχα...

Unknown είπε...

gia dite k afta ta link... na dite ti lene k oi vretanoi...

http://www.youtube.com/watch?v=Oyq5HWDCvyM

http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/default.stm
kitaxte to video and audio news.

GP

Ανώνυμος είπε...

το να τραβας την προσοχη του κοσμου στο σημα ειναι μια πολυ καλη τακτικη... για να ξεχασει ο κοσμος οτι στο λονδινο θα γινει χαμος απο αστυνομικους για ενα μηνα επειδη θα φοβουνται ακομα και τις μυγες οτι κουβαλανε βομβες.
το σημα παραυτα ειναι συμπαθητικο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Ξανθιώτες για να είμαι ειλικρινής εμένα μου αρέσει το σήμα. Είναι πρωτότυπο και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Αυτό όμως δεν ζητάμε και στη ζωή μας . Το διαφορετικό. Τι καινούργιο. Όσο για το πόσο πήρε ο γραφίστας, εντάξει όποιος κι αν ήταν έπιασε το λόττο. Μέτρησε η έμπνευσή του.

Σας ευχαριστώ που μου κάνατε λινκ και με διαβάζετε. Έχετε ωραίο blog και με θέματα τεχνολογίας. Θα σας διαβάζω κι εγώ.