Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

A long time ago in a galaxy far, far away……

Έτσι ξεκινάει πάντα μια από τις πιο γνωστές ταινίες όλων των εποχών (αν όχι η γνωστότερη) που σήμερα 25/05/2007 κλείνει αισίως τα 30 χρόνια ζωής από την προβολή της πρώτης ταινίας της σειράς (και 4η χρονικά) A NEW HOPE.

Από τότε μέχρι και σήμερα βγήκαν άλλες 5 ταινίες sequel & prequel που προσθέσανε νέα στοιχεία στον μύθο του Star Wars, αλλά και νουβέλες, comics και cartoons. Μάλιστα το πρώτο sequel THE EMPIRE STRIKES BACK, θεωρείται από τα λίγα στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι καλύτερα από το πρώτο και εισήγαγε το “cliffhanger-ending” αφήνοντας τους θεατές να περιμένουν 3 χρόνια(!!!!) για τη συνέχεια.

Οι ταινίες αυτές κέρδισαν Oscars (παρά την “κόντρα”, της ακαδημίας και των κριτικών με τον George Lucas) και πάρα πολλά λεφτά είτε στο Box-Office (το A NEW HOPE αν προσαρμοστεί στις σημερινές τιμές είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία) είτε από προϊόντα των ταινιών περί τα 20 δις $.

Όμως η αληθινή δύναμη της ταινίας είναι η διαχρονικότητά της, οι fans της, μα πάνω απ’ όλα η επιρροή της επάνω στην ιστορία του πλανήτη από το 1977 μέχρι σήμερα σε αρκετούς τομείς, όπως την τεχνολογία των Special Effects (η εταιρεία ILM δημιουργήθηκε για τα Star Wars, η PIXAR η οποία αργότερα πουλήθηκε και κάνει πλέον ταινίες για λογαριασμό της DISNEY), την παγκόσμια POP-CULTURE (ταινίες, μουσική, σειρές) ακόμα και την κυβερνητική πολιτική των Η.Π.Α. με το ομώνυμο σχέδιο.

Με αυτή τη σημαντική συγκυρία διοργανώνεται το 4ο Star Wars Celebration ένα συνέδριο σε Αμερική και Ευρώπη (Λονδίνο) που αναμένεται να βρεθούν γύρω στους 80.000 fans!! Τέτοια πλήθη δεν συγκεντρώνονται για οποιαδήποτε ταινία!

Ένα είναι σίγουρο, η οικογένεια των SKYWALKERS θα συνεχίσει να μας απασχολεί, έμμεσα ή άμεσα, στα χρόνια που έρχονται και ο μύθος του STAR WARS θα εξακολουθεί να ζει μαζί μας…

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον μπαμπά μου που από μικρή ηλικία 4-5, taught me the ways of the Force και έτσι μυήθηκα στον κόσμο αυτό. Damn! Αυτός είδε την πρώτη ταινία στο Λονδίνο το 1977, τυχερός…. THE FORCE WILL BE WITH US, ALWAYS……

skylo*

*Πιο ειδικό για να γράψει για το Star Wars δεν μπορούσαμε να βρούμε. Ελπίζουμε και σε άλλες guest εμφανίσεις του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τον skylo που είχε όλη την διάθεση και όρεξη και με μύησε και εμένα σε αυτό τον μύθο που λέγεται Star Wars!