Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Τι συμβαινει με την Εθνικη Αγγλιας;

Η ομαδα ποδοσφαιρου της Αγγλιας ειναι και ηταν παντοτε μια απο τις πολλα υποσχομενες ομαδες στην υφηλιο. Εκει ανακαλυφθηκε το ποδοσφαιρο, εκει ειναι η Μεκκα του (Wembley). Η ομαδα τους τα πηγαινε σχετικα καλα στον εικοστο αιωνα γενικως. Γιατι ομως τα τελευταια 15 χρονια ειναι τελειως απουσα απο τους τελικους και τους ημιτελικους;

Καποια χαρακτηριστικα που προιδεαζουν επιτυχιες:

-Το πρωταθλημα στην Αγγλια ειναι απο τα πιο ανταγωνιστικα, και αυτη τη στιγμη το πιο ανταγωνιστικο σε ολη τη γη, με τις πιο πλουσιες ομαδες και τους πιο καλοπληρωμενους παιχτες.

-Το ροστερ της ομαδας περιλαμβανει απιστευτα καλους παιχτες, παιχτες οι οποιοι συναγωνιζονται με τις ομαδες τους για την κατακτηση του Τσαμπιονς Λιγκ καθε χρονο.

-Η ομοσπονδια ειναι πολυ ικανη, με δυνατα στελεχη και οργανωση.

Ολα αυτα συνηγορουν στο να εχουμε μια ομαδα που μπορει να τα σαρωνει ολα. Ομως η ομαδα ζοριζεται παρα πολυ. Τι φταιει;


Οι παραγοντες ειναι πολλοι. Σημερα θα παραμεινουμε σε δυο παραγοντες που ο γραφων θεωρει ιδιαιτερα σημαντικους, αλλα και στους οποιους μπορει να εκφρασει αποψη.

  1. Η τρομερη πιεση των απαιτησεων κανει τους ποδοσφαιριστες να μην αποδιδουν οσο πρεπει. Οι ποδοσφαιριστες ξεροντας οτι δεν πληρωνονται ουσιαστικα απο αυτα που κανουν για την εθνικη, δεν μπαινουν στον κοπο να καθησουν να ασχοληθουν με το να ταιριαξουν με τον συμπατριωτη τους που αντιμετωπιζουν στο πρωταθλημα, οντας σε διαφορετικες ομαδες. Η φανελα δεν εχει πια και τοση σημασια, αφου και τα EURO και τα MUNDIAL ειναι για να παρουν οι παιχτες καμια καλη μεταγραφη. Ο γραφων πιστευει πως αν οι απαιτησεις στην Εθνικη ηταν λιγοτερες τοτε και οι παιχτες θα αποδιδαν καλυτερα, ομως οι υψηλες απαιτησεις για κατι που δε σε πληρωνει τους απωθει πια.

  2. Τα tabloids(κιτρινος τυπος) στην Αγγλια ειναι τελειως ασυδοτα. Χειροτερευουν την πιεση στους παιχτες, ενω ειναι συνεχεια ετοιμα να τους μαχαιρωσουν πισωπλατα για τις επιλογες τους. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η αποβολη του Beckham στο παγκοσμιο πρωταθλημα του 1998, στο οποιο μετα το περιστατικο εθαψαν τον λακκο του παιχτη κανονικα.Μια εφημεριδα εδινε και δωρο ενα στοχο με βελακια με το προσωπο του Beckham πανω, ωστε να μπορει να ξεσπασει ο μεσος Αγγλος καπου. Στην πρωτη δυσκολια ζητανε την απομακρυνση του προπονητη, και γενικως κανουν τη ζωη δυσκολη σε οποιον εμπλεκεται στην Εθνικη. Ολα αυτα εχουν σιγουρα αηδιασει τους παιχτες και το προπονητικο επιτελειο, βαζοντας τους να αναρωτηθουν: ΄΄Αξιζει εγω να προσπαθω για τους τρελους;;΄΄


Αν λοιπον νομιζετε οτι οι δημοσιογραφοι στην Ελλαδα ειναι κακοι, να ξερετε υπαρχουν και πολυ χειροτερα. Το περιεργο ειναι οτι υπαρχουν και πολυ καλυτερα στην χωρα αυτη(βλεπε BBC)..



Θανος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν φταίει η SUN.

Οι άγγλοι παίκτες παίζουν με τις ομάδες τους 80 παιχνίδια τον χρόνο.
40 ματς πρωτάθλημα, 3-4 κύπελλα, κάτι άσχετες λίγκες και μέσα σε αυτό Champions League και Uefa για τις μεγάλες ομάδες που τροφοδοτούν την εθνική.
Φυσιολογικό είναι απλώς να μην αντέχουν και να κλατάρουν τα καλοκαίρια που θα έπρεπε να ξεκουραστούν και λίγο.

Αλλά καταρχήν, φταίει η SUN.

βασίλης είπε...

Εχουν πολλά παιχνίδια, αλλά και στο πρωτάθλημα στην Αγγλία παίζουν πολλοί ξένοι, Γάλλοι και αφρικανοί, έτσι οι Άγγλοι χάνονται ή πάνε στο εξωτερικό. Είναι μια αιτία κι αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Σωστη σκεψη Βασιλη, αλλα αν δεις το ροστερ της ομαδας αυτη τη στιγμη, θα καταλαβεις οτι στα χαρτια ειναι η καλυτερη ομαδα στον κοσμο σχεδον..