Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Πιθανα σεναρια για τις καταστροφες


Ημερα εκλογων σημερα, η πιο καλη μερα για την δημοκρατια. Ο καθενας θα κανει εναν απολογισμο για τη δουλεια της προηγουμενης κυβερνησης, και μετα θα διαλεξει αν θα την αφησει να συνεχισει το εργο της, η αν θα την αλλαξει με καποια εναλλακτικη.
Εμεις σημερα θα κανουμε αποτιμηση στο σημαντικοτερο γεγονος που ειχαμε αυτην την τριετια διακυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας, στις πυρκαγιες του καλοκαιριου. Το μεγαλο ερωτημα ειναι: ποιος βαζει τις φωτιες αυτες στην χωρα μας; Η ιδια η φυση ή μηπως εμπρηστες;
Μετα απο γνωστη εκθεση διακεκριμενων περιβαλλοντολογων που ελεγε οτι ο ανθρωπος ευθυνεται για την υπερθερμανση του πλανητη, επρεπε να σαφως να αναμενουμε φωτιες φετος λογω υπερβολικης(43+ βαθμους κελσιου). Δεν ητανε παραλογο λοιπον να εχουμε αρκετες φωτιες φετος στην Ελλαδα. Αλλα αυτο το ολοκαυτωμα δεν ειναι δημιουργημα της φυσης. Οι φωτιες δεν ξεκινανε στις 12 η ωρα το βραδυ.

Οι αστυνομικοι οταν πρεπει να εξιχνιασουν ενα εγκλημα, η πρωτη ερωτηση που κανουν για να βρουν τον εγκληματια ειναι: Ποιος μπορει να εχει οφελος απο αυτο το εγκλημα; Την ιδια προσεγγιση θα κανουμε και εμεις σημερα. Αυτοματως μου ερχονται καποιες απαντησεις στο μυαλο.

1)Εργολαβοι
2)Πασοκτσηδες
3)Αντιεξουσιαστικα στοιχεια(κουκουλοφοροι, γνωστοι-αγνωστοι)
4)Νεοδημοκρατες(Προβοκατσια)
5)Τρελοι - Μεθυσμενοι


Αναλυση:

1)Οι εργολαβοι θα βρουν εφορο εδαφος στις περιοχες αυτες για να σηκωσουν τσιμεντενιες κατασκευες. Ομως ο γραφων θεωρει λιγο απιθανο να θελουν οι εργολαβοι να χτισουν στα χωρια που καηκαν, εκτος και αν χτισουν πανω απο τα καμενα σπιτια. Επισης καποιες περιοχες ειναι ιδανικες για χτισιμο, οπως στην Παρνηθα.

2)Οι πασοκτσηδες θελουν να εκθεσουν τον ελλειπη σε θεματα εξοπλισμου και συντονισμου κρατικο μηχανισμο. Ομως με την τεραστια εκταση της καταστροφης, την οποια ακομα και ενας υπερπληρης κρατικος μηχανισμος δε θα μπορουσε να αντιμετωπισει, η κυβερνηση δεν εκτιθεται καθολου. Ισα ισα, με σωστη επικοινωνιακη πολιτικη μπορει να πει κατι σαν αυτο: ΄΄Κοιταξτε, καποιοι προσπαθουν να μας υπονομευσουν(βλεπε αντιπολίτευση) γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν δεν εχουν να κανουν με δικη μας ελλειψη, αλλα ειναι εργο αλλων οι οποιοι θυσιαζουν αθωους στο βωμο της υπονομευσης μας κτλ κτλ..΄΄ και ετσι θα εκθεσουν την αντιπολίτευση. Ο γραφων πιστευει οτι η κυβερνηση θα τονισει ιδιαιτερα την λεξη εμπρηστης φετος.

3)Γνωστοι-Αγνωστοι αφηνουν τα γνωστα στεκια δρασης στο πολυτεχνειο και πανε στο χωριο του παππου τους να βαλουν φωτια. Οι καταληψεις δεν πιασανε τοπο για αυτους, και θελουν να χτυπησουν την κυβερνηση σε πολλα μετωπα. Η δηλωση απο εγκυρη πηγη οτι οι κουκουλοφοροι αυτοι φυτοζωουν με τη βοηθεια και της αστυνομιας(δηλαδη δεν τους συλλαμβανει ενω ξερει ποιοι ειναι) μπορει να μας παει και στο συμπερασμα οτι η κυβερνηση κυνηγαει ενα σεναριο προβοκατσιας.

4)Πληρωμενοι απο τη Νεα Δημοκρατια εμπρηστες βαζουν φωτια, ωστε με σωστη επικοινωνιακη πολιτικη να πεισει η ΝΔ το λαο οτι πανε με δολιους τροπους να την υπονομευσουν απο την αντιπολίτευση. Το σεναριο αυτο ειναι καπως ακραιο.

5)Το φαινομενο Saddam ειναι μια τρελη επινοηση του γραφοντος για να ονομασει το συναμα αστειο και τραγικο αποτελεσμα της τηλεοπτικης εμφανισης του απαγχονισμου του Saddam Hussein. Περιπου 10 ατομα πεθαναν στον κοσμο κανοντας αναπαρασταση στο σπιτι τους!!?!?
Φερνοντας το στα μετρα της περιστασης:
Τρελοι βλεπουν στην τηλεοραση πυρκαγιες, και αφου πιουνε πολυ αλκοολ αποφασιζουν να βαλουν φωτια και στο δικο τους δασος, για να το δουνε στην τηλεοραση ισως. Σας φαινεται ακραιο; Στην Ξανθη λοιπον την φωτια την ξεκινησε ενας μεθυσμενος(για αγνωστους λογους βεβαια)...!

Το αν η κυβερνηση χειριστηκε σωστα επικοινωνιακα την καταστροφη, θα φανει σημερα. Καλη ψηφο ευχομαι σε ολους.

Θανος

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Απο τη μεταπολιτευση και μετα...
αναδασωθηκαν
μονο 1 στρεμα στα 11 που καηκαν.
Η Νεα Δημοκρατια,με δυο νομους,
αποχαρακτηρησε 25.000.000 στρεματα
και το Πασοκ 45.000.000 στρεματα.

Με αποχαρακτηρισμενα 70.000.000 στρεματα...
ποιος εβαλε τις φωτιες;;;

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτοί που μένουν παραμεθόριο και σε τουριστικά μέρη, γνωρίζουν καλύτερα την απάντηση για το ποιος είναι πίσω από την καταστροφή.
απλά αυτή τη φορα ήθελαν δυνατό χτύπημα,μιας και μας είχαν συνηθίσει σε φωτιές,παραβιάσεις,λαθρομετανάστες,ρύπανση της θάλασσας,μηνύματα στα κινητά,και διαφορα αλλα μποϊκοτάζ,τι κάνει νιάου στα κεραμίδια?
ο στρατηγός άνεμος?

@Anemos