Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Les Temps Du Loup


Οταν ολες οι ταινιες καταστροφης εστιαζουν με ειδικα εφε στο πως εκρηγνυται ενα αυτοκινητο και πως σκοτωνουν με πυρηνικες και αλλες βομβες, αυτη η ταινια εστιαζει στον ανθρωπινο χαρακτηρα και στο πως αυτος συμπεριφερεται μετα απο μια τετοια καταστροφη.

Οι ανθρωποι εχοντας ξεφορτωθει την ψευτικη ευγενεια, αποτελεσμα της ευημεριας στις πολεις, ειναι τελειως αξεστοι και θυμιζουν εντονα τα ζωα. Ο σεναριογραφος μαλλον θελει να μας αποδειξει οτι ο ανθρωπος ειναι παντα ενα ζωο, απλα το κρυβει καλα.

Αξιζει να την παρακολουθησετε, γιατι θα σας προσγειωσει αρκετα στην πραγματικοτητα της ζωης, και θα σας πιεσει με τον τροπο της να εκτιμησετε αυτα που εχετε στις πολεις και τα θεωρειτε αυτονοητα.

-Αμεσως μετα την ταινια καντε μια πολυ μικρη βολτα στην πολη που μενετε..Θα την κοιτατε καπως περιεργα.

-Προσεξτε τα δυο αγορια, το ξανθο παιδακι της πρωταγωνιστριας και το αλλο το ημιαγριο που δε δινει σημασια σε τιποτα. Ο χαρακτηρας του ξανθου τον ριχνει σε καταθλιψεις καθιστωντας τον αχρηστο για τον ιδιο του τον εαυτο και τους υπολοιπους, ενω ο αλλος που ειναι αποστασιοποιημενος(η ετσι θελει να δειχνει) μπορει να υπερασπιστει καλλιστα τον εαυτο του και να του παρεχει τροφη και νερο. Ο πρωτος μαλιστα δεν αντεχει την κατασταση ουτε τοσο ωστε να παραμεινει ζωντανος και να την παρακολουθησει, διαλεγοντας τον δρομο της αυτοκτονιας.

(η ταινια ειναι δωρεαν με το περιοδικο ΣΙΝΕΜΑ)

http://www.imdb.com/title/tt0324197/


Προσωπικη βαθμολογια: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: